Hlavní obsah

Volejbalista Štokr si vyzkouší korejskou ligu

Praha

Volejbalista Jan Štokr mění klubový dres a z Ruska zamíří ještě více na východ. Dvaatřicetiletý diagonální hráč přestoupil po dvou sezónách v Krasnodaru do korejského klubu v Suwonu Kepco Vixtorm, třetího celku uplynulého ročníku ligové soutěže.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek

Článek

"Podepsal jsem na příští rok. Chtěl jsem v kariéře ještě zkusit asijský volejbal," řekl Štokr ČTK. Svůj výběr směřoval do Jižní Koreje a Japonska, proto odmítl nabídky z Evropy. "A jednu z Brazílie," doplnil 205 cm vysoký hráč.

Do Krasnodaru odešel Štokr předloni a v minulém ročníku ruské Superligy hrál podle svých slov zadarmo. Přesto byl nejvíce bodujícím hráčem základní části ruské ligy, ale Krasnodaru to mezi nejlepší osmičku pro play off nepomohlo. Proto si prodloužil sezónu v Kataru a aktuálně hraje s českou reprezentací Světovou ligu.

A právě po dvojzápase minulý týden v Koreji kontrakt dořešil. Předtím musel projít fyzickými a zdravotními testy. "Že jsem v pořádku a nemám někde skrytou vadu, a pak jsem podepsal předsmlouvu. Finální smlouvu a oficiální představení bylo po druhém našem zápase v Koreji," uvedl Štokr.

Do zahraničí odešel v 21 letech z Odoleny Vody. Devět sezón strávil v Itálii, kde hrál v Modeně, Cagliari, Perugii a nejvíce zářil v Trentinu, s kterým mimo jiné vyhrál v roce 2011 Ligu mistrů a třikrát i klubové mistrovství světa.

Reklama

Související témata: