Hlavní obsah

Hvězda WNBA Swoopesová se přihlásila k lesbické orientaci

HOUSTON (USA)

Hvězda basketbalové WNBA Sheryl Swoopesová se veřejně přihlásila k lesbické orientaci. Nejužitečnější hráčka letošní sezóny zámořské profesionální soutěže v rozhovoru pro časopis ESPN prohlásila, že už je unavená ze skrývání svých citů k ženě, kterou miluje.

Článek

Swoopesová byla vdaná a má osmiletého syna. Její rozvod v roce 1999 prý s její homosexualitou vůbec nesouvisel. "Jestli si myslím, že jsem se taková narodila? To ne," řekla opora Houstonu Comets.

Čtyřiatřicetiletá basketbalistka o své skutečné sexuální orientaci nejprve nevěděla a pak ji skrývala kvůli strachu z ohrožení své pověsti jako vzoru pro mládež. Nakonec se rozhodla vyjít s pravdou ven, protože se chtěla zachovat čestně. "Prostě jsem se dostala do bodu, kdy jsem unavená z předstírání, že jsem někým, kým ve skutečnosti nejsem," uvedla trojnásobná olympijská vítězka.

Po své zpovědi se basketbalistka, která jako jediná v historii WNBA třikrát získala cenu pro nejužitečnější hráčku, nejvíce bojí reakce veřejnosti.

"Moje homosexualita nemá nic společného se třemi zlatými medailemi, třemi cenami pro nejužitečnější hráčku ani se čtyřmi triumfy ve WNBA. Pořád jsem táž osoba, pořád jsem Sheryl," dodala nejlepší střelkyně posledního ročníku zámořské ligy.

Reklama