Hlavní obsah

Jícha vyhrál svůj turnaj, dětem se vybralo přes 400 tisíc

Házenkář Filip Jícha vyhrál golfový charitativní turnaj, který sám pořádal. Na plzeňském hřišti Golf Parku Dýšina zahrál 86 ran a radost měl i z pozice patrona Centra Hájek. Pro stacionáře a rehabilitaci handicapovaných dětí se díky akci hvězdné spojky a v aukci sportovních věcí vybralo 432 tisíc korun.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Házenkář Filip Jícha.

Článek

"Vyhrát svůj turnaj bylo hodně speciální, ale motorem a tahounem mého výkonu byl Martin Straka, který hrál výborně," jmenoval Jícha svého parťáka ze hry, hokejového olympijského vítěze z Nagana, který skončil druhý. "A je skvělé, že se vybralo tolik peněz. To je obrovská částka a jsem za to moc rád," doplnil Jícha.

Golf si ze sportovců zahráli i další olympijský vítěz sportovní střelec Matt Emmons, cyklista František Raboň, fotbalový mistr z plzeňské Viktorie Václav Procházka, skikrosař Tomáš Kraus nebo skokan na lyžích Roman Koudelka.

"Letos hraju golf o dost míň než dřív a je to vidět i výsledkově," řekl skokan z Lomnice nad Popelkou, který v uplynulé zimě vyhrál čtyři závody Světového poháru. "Ritchie (trenér Richard Schallert) je jinak rád, že chodím na golf, protože si tam vyčistím hlavu, ale když jsem unavený z tréninku, tak nejsou síly," doplnil Koudelka.

Hertl: Golf je pro mě další výzva

Při dalším ročníku se možná do listiny vítězů zapíše i hokejista Tomáš Hertl. Útočník národního týmu a San Jose Sharks s golfem teprve začíná. "Už mě to láká déle, ale teď jsem měl poprvé trenéra a bavilo mě to," řekl jednadvacetiletý Hertl, který se zná s českým golfovým profesionálem Adamem Rajmontem. "Golf je pro mě další výzva. Je to jako s hokejkou, pálí se do toho a když se trefíte, tak je to krásný pocit," řekl Hertl.

V dražbě se na nejvyšší částku dostal házenkářský míč od Jíchy. Cena za balón, s kterým se hrálo letošní Final Four Ligy mistrů, se vyšplhala na 52 tisíc korun.

Dále se prodal třeba Hertlův dres ze San Jose s číslem 48, hokejka Rusa Alexandra Ovečkina, Koudelkova skokanská kombinéza, rukavice fotbalového brankáře Petra Čecha, ale také tenisová sukně podepsaná fedcupovým týmem se jménem všech hráček včetně Petry Kvitové či skikrosová bunda bývalého mistra světa Krause.

Poprvé se Jíchův charitativní golfový turnaj konal předloni a pro Centrum Hájek se tehdy rovněž vybralo přes 400 tisíc korun.

Reklama

Související témata: