Hlavní obsah

Nejsme na výsluní a podle toho se cítíme, přiznávají Kiki a Maki. Zlepší si na MS náladu?

Praha

Moc radosti jim letošní sezóna nepřináší. Nejlepší české plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou zaostávají za oslnivými loňskými úspěchy, jejich letošním maximem je ve světové sérii deváté místo. O zlepšení nálady se pokusí na mistrovství světa v Nizozemsku, kde se od soboty představí stejně jako Martina Bonnerová a Barbora Hermannová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpředu) a Markéta Sluková.

Článek

„Letos hrajeme a nedaří se nám podle představ. Od toho se odvíjí i nálada, nejsme na výsluní. A podle toho se cítíme, žádná sláva,“ připouští Kolocová na webu dvojice, která vloni triumfovala v Praze i v Berlíně.

Vítězky jedou na olympiádu

Světové zlato znamená záruku letenek do olympijského Ria, Kiki a Maki se ale letos medailové boje vyhýbají. „Naše nejlepší umístění na mistrovství světa je 17. místo, takže minimálně touha po zlepšení tam je,“ přiznává Kolocová.

Složení jejich skupiny se oproti losu změnilo, po zranění odpadly nebezpečné Číňanky Čchen Süe a Sin-ťin Sia, ale místo nich dostaly divokou kartu kanadské komety Broderová a Valjasová, které letos vyhrály v čínském Fu-čou a vybojovaly bronz v Lucernu.

Bonnerová s Hermannovou, které na konci loňského roku ovládly turnaj v jihoafrickém Mangaungu, letos zatím na průnik do elitní šestnáctky čekají. „Pokusíme se poprat o první místo ve skupině, za celkový cíl na MS jsme si daly postup do druhého kola play off, což by znamenalo dělené deváté místo,“ předsevzaly si na svazovém webu české dvojky.

Šampionát se hraje ve čtyřech městech, oba české týmy sehrají své skupiny v Rotterdamu.

Složení skupin s českou účastí
Skupina D
Bonnerová, Hermannová (ČR), Holtwicková, Semmlerová (Něm.), Gomezová, Nietová (Urug.), Olayaová, Noriová (Ven.)
Skupina E
Kolocová, Sluková (ČR), Broderová, Valjasová (Kan.), Ettayfiová, Mahassineová (Mar.), Kolosinská, Brzosteková (Pol.)

Reklama