Hlavní obsah

Basketbalistky USK posílí čerstvá mistryně Evropy Ajdukovičová

Praha

Čerstvá mistryně Evropy Tijana Ajdukovičová se stala posilou basketbalistek ZVVZ USK Praha. Čtyřiadvacetiletá téměř dvoumetrová srbská pivotka přichází do kádru českých šampiónek z polské Toruně.

Foto: Tibor Illyes, ČTK/AP

Basketbalistky Srbska slaví zlato na ME.

Článek

Ajdukovičová by měla být především trpělivou náhradnicí a čekat na svou šanci. Podobně tomu bylo i na ME, kde nastupovala průměrně na sedm minut, během kterých stíhala 2,2 bodu a 2,3 doskoku. V Evropské lize však patřila k oporám Toruně s průměry 10,6 bodu a 5,5 doskoku.

"V současnosti to není hráčka velkého jména, ale jde o velmi perspektivní basketbalistku," uvedla trenérka USK Natália Hejková pro klubový web. "Je to pracovitá hráčka s dobrým citem pod košem. Budeme se ji snažit co nejlépe zapracovat do týmu tak, aby odehrála co nejvíce minut v Eurolize," doplnila.

České šampiónky tak budou mít v týmu dvě mistryně Evropy. Druhou sezónu v Praze stráví Sonja Petrovičová, která byla dokonce zvolena do nejlepší sestavy ME. Navíc pokračovat má i bronzová medailistka Laia Palauová, ke které by se podle zatím neoficiálních informací měla přidat i její spoluhráčka ze španělské reprezentace Marta Xargayová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články