Hlavní obsah

Kolosiňská, Brzosteková - Kolocová, Sluková 2:0Kiki a Maki podlehly na MS Polkám, dál jdou z druhé pozice

Rotterdam
Aktualizováno

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková prohrály na mistrovství světa v plážovém volejbalu v Rotterdamu s polskou dvojicí Kinga Kolosiňská, Monika Brzosteková 18:21, 17:21. Oba páry měly zajištěný postup do play off už před utkáním, z prvního místa ve skupině E tak jdou bez porážky dál Polky. Martina Bonnerová a Barbora Hermannová se do vyřazovací části šampionátu neprobojovaly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristýna Kolocová (vpředu) a Markéta Sluková.

Článek

Kolocová se Slukovou promarnily v prvním setu vedení 16:12 a stejně jako v sobotním utkání s Kanaďankami ho prohrály. Nadějný začátek druhé sady (7:3) skýtal naději na vyrovnání, jenže Polky se znovu dokázaly vrátit do hry a po nepřesné nahrávce Kolocové proměnily hned první mečbol. Na šampionátu tak zatím neztratily ani set.

"Hrály jsme hodně špatně a bylo jedno, kdo stál proti nám. Polky nepředvedly žádný extra výkon, ale my jsme nebyly schopné se srovnat s naší hrou. Dělaly jsme začátečnické chyby a to na téhle úrovni nestačí vůbec na nikoho," citoval Kolocovou Radiožurnál.

Bonnerová a Hermannová zakončily skupinu D už v pondělí a musely čekat na výsledky zbývajících zápasů základní části turnaje. Mezi osm týmů s nejlepší bilancí z třetích míst, které si zahrají středeční první kolo play off, se však nakonec s dvěma vyhranými sety nedostaly. Kolocové a Slukové určí příští soupeřky dnešní odpolední losování.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Nizozemsku:
Ženy - skupina E:
Kolosiňská, Brzosteková (Pol.) - Kolocová, Sluková (ČR) 2:0 (18, 17)
Broderová, Valjasová (Kan.) - Attajfíová, Sijádová (Mar.) 2:0 (8, 7)
Tabulka:
1.Kolosiňská, Brzosteková3306:06
2.Kolocová, Sluková3214:35
3.Broderová, Valjasová3123:44
4.Attajfíová, Sijádová3030:63

Reklama