Hlavní obsah

Chorvatsko - Česko 0:3Volejbalistky porazily Chorvatsko a mají první výhru v Grand Prix

Poreč

České volejbalistky si v Grand Prix připsaly první letošní vítězství. Ve skupině v Poreči porazily svěřenkyně italského trenéra Carla Parisiho domácí Chorvatsko 3:0 po setech 25:17, 25:19 a 25:19.

Článek

Libero Veronika Dostálová tak hladký průběh utkání neočekávala. "Spíš jsme počítaly s tím, že nás Chorvatky doma budou trápit, ale nemají taky asi úplně kompletní sestavu. Takže jsme moc rády, že jsme to zvládly takhle 3:0," řekla spolupracovníkovi ČTK.

Duel týmů, které na úvod Grand Prix prohrály shodně 1:3, vyzněl jednoznačně pro Češky. Mlejnkové se na začátku povedla dvě esa za sebou, další přidala Trnková, v útoku se prosazovaly univerzálka Vanžurová s kapitánkou Havelkovou a náskok v prvním setu strmě stoupal.

Chorvatky jen občas využily české nedůslednosti, ale hostující celek hrál soustředěně a vždy kontroval delší bodovou sérií. I v třetím setu vedly soupeřky jen krátce, české útočnice po kombinacích s nahrávačkou Vincourovou rychle dotáhly zápas k hladkému vítězství. Čtrnácti body se na něm podílela Vanžurová, o bod méně si připsaly Mlejnková a Havelková.

Také Michaela Mlejnková čekala složitější průběh utkání. "Chorvatky měly podporu domácího prostředí, my jsme na ně musely tlačit všemi herními činnostmi a soustředit se na každý balon. Podařilo se nám koncentrovat se po celý zápas a dělaly jsme taky míň chyb než v utkání s Nizozemskem," uvedla osmnáctiletá smečařka.

Pořadí druhé divize vede s dvěma výhrami Nizozemsko, které v pátek zvítězilo nad českým výběrem 3:1. V neděli se reprezentantky utkají s Argentinou, příští týden odehrají turnaj v Bulharsku. Tři nejlepší týmy a pořádající Polsko se pak 1. a 2. srpna utkají ve Final Four druhé divize Grand Prix. "Kdybychom podaly stejný nebo lepší výkon, tak bychom Argentinu měly porazit. Bude na ně platit dobrý servis a tvrdý útok," dodala Mlejnková.

Grand Prix volejbalistek - skupina J v Poreči:
Chorvatsko - ČR 0:3 (-17, -19, -19)
Rozhodčí: Fischerová (Něm.), Gaupp (Fr.). Čas: 81 min. Diváci: 215.
Sestava a body ČR: Vincourová 6, Vanžurová 14, Havelková 13, Mlejnková 13, Trnková 11, Sajdová 8, libero Dostálová - Toufarová, Hodanová. Trenér: Parisi.
Nizozemsko - Argentina 3:0 (11, 11, 12)
Pořadí druhé divize:
1. Nizozemsko 2 výhry/6 bodů (sety 6:1)
2. Polsko 1/3 body (3:0)
3. Portoriko 1/3 (3:1)
4. ČR 1/3 (4:3)
5. Argentina 1/3 (3:4)
6. Kanada 0/0 (1:3)
7. Bulharsko 0/0 (0:3)
8. Chorvatsko 0/0 (1:6)

Reklama

Související témata: