Hlavní obsah

Agatha, Barbara - Limaová, Fernanda 2:0Mistryněmi světa v beachvolejbalu jsou Brazilky Agatha a Barbara

Haag

Mistryněmi světa v plážovém volejbalu jsou Brazilky Agatha Bednarczuková a Barbara Seixasová. Ve finále v Haagu zvítězily nad krajankami Taianou Limaovou a Fernandou Alvesovou 21:18 a 22:20, brazilský triumf korunovaly bronzem Juliana da Silvaová a Maria Antonelliová.

Foto: Phil Nijhuis, ČTK/AP

Brazilky Agatha Bednarczuková (vpravo) a Barbara Seixasová jsou mistryněmi světa v plážovém volejbalu.

Článek

Dvaatřicetiletá Agatha a o čtyři roky mladší Barbara splnily roli favoritek, neboť i ve světovém žebříčku jim patří první místo. Letos vyhrály turnaje Světového okruhu v Praze a St. Petersburgu.

Jejich soupeřky zase mohly těžit z toho, že loni právě v Haagu triumfovaly na grandslamovém podniku Světového okruhu, ale první finálový set ztratily a i v druhém směřovaly k porážce. Za stavu 18:20 ale odvrátily dva mečboly a dokázaly vyrovnat, jenže Limaová pak poslala servis do sítě a při třetím mečbolu už byla Barbara v útoku nezastavitelná.

Právě Barbara na předloňském MS vybojovala bronz s Liliane Maestriniovou a pomohla tak udržet brazilskou medailovou tradici na všech dosavadních šampionátech. Zlato z MS získaly brazilské volejbalistky po čtyřech letech, předloni zvítězily Číňanky Čchen Süe a Si Čang.

V neděli budou o mužský titul bojovat domácí Nizozemci Reinder Nummerdor a Christiaan Varenhorst proti brazilské dvojici Alison Cerutti, Bruno Schmidt.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Haagu (Nizozemsko):
Muži:
Semifinále:
Nummerdor, Varenhorst (1-Niz.) - Pedro, Evandro (12-Braz.) 2:1 (18, -21, 12)
Alison, Bruno (3-Braz.) - Lucena, Brunner (15-USA) 2:0 (17, 15).
Ženy:
Finále:
Agatha, Barbara (6-Braz.) - Limaová, Fernanda (9-Braz.) 2:0 (18, 20),
o 3. místo:
Antonelliová, Juliana (7-Braz.) - Holtwicková, Semmlerová (4-Něm.) 2:1 (-23, 18, 9).

Reklama