Hlavní obsah

Volejbalisté Kladna podlehli v Lize mistrů Pireu 1:3

Volejbalisté Kladna se ani ve třetím zápase Ligy mistrů nedočkali vítězství. V Nymburku podlehli řeckému týmu Olympiakos Pireus ve čtyřech setech a za týden v německém Friedrichshafenu budou hrát o předposlední místo ve skupině B. V kladenské základní sestavě sice nechyběl zraněný první nahrávač Branislav Skladaný, ale už v půlce druhého setu musel pustit na hřiště Ondřeje Fortuníka.

Článek

Skladaného handicap v podobě naraženého palce na ruce jako by se podepsal na psychice celého týmu, chyběla mu jiskra a dlouho působil odevzdaným dojmem. Přihrávka nebyla ideální, několikrát však Řekům při servisu pomohla páska. Chyb na české straně ale bylo více, než by si sami hráči i fanoušci v poloprázdné nymburské hale přáli.

Naděje svitla, když přišel na servis Srb Ateljevič. Do míče se řádně opřel, na čáru trefil přesně eso a při jeho sérii domácí ze stavu 8:12 vyrovnali. Ale Olympiakos, úřadující šampion Klubového poháru, který přijel bez zraněného argentinského univerzála Milinkovice, znovu rychle odskočil a o vítězi první sady nebylo pochyb. Kladnu nepomohl ani zlepšený výkon

Ve druhém setu se Kladno začalo probouzet. Skladaný se sice snažil odevzdat maximum, ale souhra s útočníky nebyla ideální a za stavu 13:18 střídal. Fortuníkův příchod zažehl potřebnou jiskru v domácím týmu, český mistr se nadechl ke stíhací jízdě a dotáhl až na 19:21. Dvoubodovým rozdílem také set skončil, ale závěr Pireus zdramatizoval sám třemi chybami, než po smeči blokaře Chatziantonia jen zaduněla zem.

Devatenáctiletý Fortuník se své první velké šance chopil s chutí a po jeho dvou přímých bodech z podání vedl český mistr ve třetí sadě 11:8. Kladno jen na chvíli přepustilo soupeři vedení, jinak si od něj neustále drželo bodový odstup. Největší zásluhu na tom měl zlepšený servis. Tím také Ateljevič třetí set ukončil.

Pireus sice ztrácel trochu půdu pod nohama a oproti začátku zápasu začal dělat nevynucené chyby, ty se však vrátily i na polovinu domácích a bylo jich více. Pireus si udržoval mírné vedení a koncentrovaným výkonem už další zápletku nedovolil. Z Nymburka si tak odvezl očekávané vítězství a potvrdil ambice na postup do play off.

volleyball.cz Kladno - Olympiakos Pireus 1:3 (-18, -23, 21, - 18)
Rozhodčí: Čuk (SČH), Dudek (Pol.). Čas: 94 min. Diváci: 200.
Kladno: Skladaný, Ateljevič, Holubec, Rybníček, Ogurčák, Pakosta, libero Polanský - Fortuník, Janušek, Marel.
Pireus: Chatziantoniu, Suxho, Čoškovič, Cakiropulos, Nanga, Bernardi, libero Kulieris - Christofidelis.
Tabulka skupiny B:
1. Dynamo Moskva3218:55
2. Tours2206:34
2. Olympiakos Pireus2206:34
4. Kladno3032:93
5. Friedrichshafen2024:62

Reklama

Související témata: