Hlavní obsah

Házenkáři Karviné chtějí v Německu uhrát přijatelný výsledek

KARVINÁ/FLENSBURG (Německo)

O překvapení se v pátém kole Ligy mistrů pokusí házenkáři Baníku Karviná na palubovce suverénního vládce skupiny z Flensburgu. I když by sobotní výhra vzkřísila postupovou naději Slezanů, klub zůstává ve svých prognózách při zemi.

Foto: thw-provinzial.de

Házená - ilustrační foto

Článek

Rozpočtem, zázemím ani kvalitou kádru se Karviná s mistrem bundesligy nemůže rovnat. Po ekonomické stránce je to nerovný boj obra s trpaslíkem. "Ale přesvědčili jsme se, že za určitých okolností jsme schopni i s takovým superfavoritem sehrát vyrovnaný duel," řekl v pátek manažer Miroslav Pelech.

Karvinští se s Flensburgem dlouho přetahovali o vedení v úvodním domácím utkání, ale hlavně vinou vlastní střelecké neschopnosti nakonec podlehli 22:28.

Baník vyrazil na dlouhý přesun do Šlesvicka-Holštýnska už ve čtvrtek ráno po extraligovém utkání v Třeboni. Návrat domů si nechce znepříjemnit žádným potupným debaklem, který si z Flensburgu odvážejí i movitější bundesligové kluby.

Hráče čeká svátek

"Pro hráče to bude svátek a doufám, že podle toho k zápasu i přistoupí. Chceme uhrát co nejpřijatelnější výsledek a nepokazit dojem z působení v Lize mistrů," řekl Pelech.

Víkendové kolo s velkou pravděpodobností vyřeší postupovou tajenku na všech třech místech. Flensburg i Paříž by očekávanými výhrami na domácí půdě měly potvrdit svou účast v osmifinále Ligy mistrů. Karvinským by se těchto okolností zase připadla třetí příčka a jistota přesunu do Poháru vítězů pohárů.

"Ale nejde jen o to. Pro nás má velkou cenu jakýkoliv dobrý výsledek v soutěži. Ve Flensburgu si chceme připravit půdu pro důstojné loučení v domácím utkání proti Kaunasu," dodal Pelech.

Duel, který hosté odehrají bez zraněných Bednaříka s Brůnou, začne v sobotu v 15:00.

Reklama

Související témata: