Hlavní obsah

Jordan si rozmyslel odchod do Dallasu a zůstává v Clippers

Nejlépe doskakující hráč NBA DeAndre Jordan si na poslední chvíli rozmyslel přestup do Dallasu, s kterým se již dohodl na čtyřleté smlouvě za 80 miliónů dolarů. Místo toho šestadvacetiletý basketbalista uzavřel na stejnou dobu kontrakt se svým dosavadním zaměstnavatelem Los Angeles Clippers. Během čtyř sezón si vydělá 88 miliónů dolarů.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

NBA - ilustrační snímek. James Young (vlevo) z Bostonu a Richaun Holmes z Philadelphie 76ers´.

Článek

Jordan vládl v zámořské lize pod košem v uplynulých dvou sezónách. V posledním ročníku měl průměr 15 doskoků na zápas. V Clippers, kteří ho draftovali, strávil všech sedm dosavadních sezon v NBA.

V Dallasu si přitom byli Jordanovým příchodem už jistí, i když oficiálně mohou kluby podepisovat s hráči smlouvy až ode dneška. Majitel Mavericks Mark Cuban již v minulých dnech mluvil o Jordanově roli v týmu v rozhlasovém pořadu, což mu vyneslo pokutu 25 000 dolarů, neboť tím porušil pravidla o volných hráčích.

Dallas neuspěl ani ve snaze získat Jeremyho Lina, kterému vypršela smlouva s Los Angeles Lakers. Šestadvacetiletý rozehrávač se dohodl na dvouletém kontraktu s Charlotte. Lin zazářil v roce 2012 v dresu New York Knicks, odkud pak odešel do Houstonu, kde však během dvou sezon jeho hvězda pohasla. Další nevýrazný ročník odehrál naposledy za Lakers.

Reklama

Související témata: