Hlavní obsah

Házenkáři Karviné podlehli v Lize mistrů Flensburgu o sedm gólů

FLENSBURG

I teoretická šance karvinských házenkářů na postup do osmifinále Ligy mistrů padla. Pohřbil ji bundesligový mistr z Flensburgu, který v sobotu v pátém kole skupiny H porazil Baník v domácím prostředí 35:28 a zajistil si tak prvenství ve skupině. Slezané obsadí s největší pravděpodobností třetí místo, z něhož se přesunou do bojů v Pohárů vítězů pohárů.

Článek

Konfrontace s německým velikánem dopadla pro Karvinou i přes prohru přijatelně. Hosté se obra nezalekli a do 19. minuty se dokonce obě strany střídaly ve vedení. Za stavu 8:7 tým kouče Anderssona nasadil k prvnímu trháku, když prchl na 13:8. Karvinské znovu doháněl k šílenství fantastický Beutler v domácí brance. Už do přestávky měl švédský reprezentant jedenáct úspěšných zákroků.

Čtyřiadvacet minut to byl podobně jako na severu Moravy souboj brankářů. Tentokrát však nedospěl až do svého rozuzlení. Šest minut před přestávkou musel Putera, který znovu chytal ve výtečné formě, po srážce s protihráčem s naraženým stehnem odkulhat na střídačku. Na pár minut se po obrátce karvinská opora ještě zkusila mezi tyče vrátit, ale pak definitivně přepustila místo Pourovi.

To už byl český mistr místy až v pětigólovém odstupu. V závěru však ještě jednou nečekaně procitl, to když v 51. minutě snížil na 26:28 a zaplněná Campushalle nervózně ztichla. Drama však Flensburg nepřipustil: především přes vynikajícího křídelníka Christiansena dal sedm gólů za sebou a zápas dohrál za potlesku diváků.

Karvinští v posledních minutách znovu doplatili na úzký kádr a úbytek fyzických sil. Kompaktnějšímu soupeři nebyli schopní čelit tak jako na začátku a po devítiminutovém střeleckém výpadku už v závěrečných sekundách stačili jen zmírnit devítibrankové manko.

Výsledek - skupina H:
SG Flensburg Handewitt - Baník Karviná 35:28 (16:12)
Nejvíce branek: Christiansen 10/4, Knudsen a Lackovič po 5, Kos 4, Lijewski a Solberg po 3 - Zdráhala 7, Sobol 6/1, Horák 5, Heinz a Prachař po 3. Rozhodčí: Herczeg, Südi (oba Maď.). Vyloučení: 2:3. Sedmimetrové hody: 4/4 - 1/1. Diváci: 6200.

Reklama

Související témata: