Hlavní obsah

Kouč Brown nevyhrál s Knicks ani třetí utkání

NEW YORK

Ani na třetí pokus se trenér Larry Brown nedočkal na lavičce basketbalistů New Yorku v NBA vítězství. V nedělním utkání Knicks, k nimž Brown před sezónou přišel po úspěšném působení v Detroitu, prohráli doma s Golden State 81:83. Naopak druhou výhru mohl slavit majitel devíti titulů Phil Jackson při návratu do Lakers, kteří díky 37 bodům Kobeho Bryanta porazili 112:92 Denver.

Článek

Brown dovedl v posledních dvou sezónách Detroit do finále NBA, ale v rodném New Yorku zatím stále nemůže najít optimální sestavu. V neděli se dokonce v jednom úseku zápasu objevili na palubovce tři nováčci David Lee, Channing Frye a Nate Robinson.

"Není mým zvykem stavět nováčky pořád, ale tentokrát si to zasloužili. Bude to nějaký čas trvat, než zjistíme, kdo bude pravidelně hrát a kdo nám pomůže," uvedl majitel prstenu za triumf v NBA v roce 2004.

Tehdy Brownovi Pistons porazili ve finále play-off Jacksonovy Lakers, k nimž se nyní po roční odmlce slavný kouč vrátil. Mužstvo, jež se v minulém ročníku neprobojovalo do vyřazovací části, v neděli poprvé doma vyhrálo.

"Myslím, že jsme byli především dobří v obraně, čímž jsme soupeři pořádně znepříjemnili život. Defenziva je klíč k vítězství, a přesně o to se snažíme," řekl Bryant, jenž si také připsal osm doskoků a pět asistencí.

První výhry v sezóně se ve třetím duelu dočkali hráči Sacramenta, kteří těsným skóre 118:117 dobyli Phoenix. Střelcem zápasu byl s 33 body Srb Peja Stojakovič, hvězdou posledních okamžiků se ale stal jeho spoluhráč Shareef Abdur-Rahim, který zaznamenal závěrečných šest bodů Kings.

New York - Golden State 81:83
Nejvíc bodů: Marbury 15 - Richardson 24.
Nejvíc doskoků: Lee 10 - Foyle 11.
Nejvíc asistencí: Marbury 6 - Davis 9.
Phoenix - Sacramento 117:118
Nejvíc bodů: Barbosa 23 - Stojakovic 33.
Nejvíc doskoků: Marion 14 - Abdur-Rahim 12.
Nejvíc asistencí: Nash 13 - Miller 8.
Los Angeles Lakers - Denver 112:92
Nejvíc bodů: Bryant 37 - Anthony 21.
Nejvíc doskoků: Mihm 13 - Camby 7.
Nejvíc asistencí: Bryant, Parker 5 - Boykins 7.

Reklama