Hlavní obsah

Jícha do Barcelony? Katalánci mají zájem o kapitána házenkářské reprezentace

Nejlepší český házenkář současnosti a reprezentační kapitán Filip Jícha by mohl strávit závěrečné roky své kariéry v Barceloně. Úřadující vítěz Ligy mistrů hledá náhradu za francouzskou oporu Nikolu Karabatiče a o třiatřicetiletou spojku Kielu má enormní zájem. Katalánci už dokonce nabídli českému hráči čtyřletou smlouvu. Informaci potvrdili i zástupci německého klubu, kteří by ale o nejlepšího házenkáře světa z roku 2010 neradi přišli.

Foto: Pavel Lebeda/chf.cz

Český reprezentant Filip Jícha možná zamíří do Barcelony.

Článek

"Ano, je o něho zájem z Barcelony. Filip nám to potvrdil," řekl manažer Kielu Thorsten Storm rozhlasové stanici NDR 1 Welle Nord. Jícha v klubu působí od roku 2007 a má platnou smlouvu na ještě jednu sezónu s roční opcí. "My chceme kontrakt s Filipem do roku 2017 dodržet," dodal Storm. Přijít o Jíchu nechce ani trenér Alfred Gíslason.

Jícha v červnu na tiskové konferenci v Praze prohlásil, že bude hrát házenou na vrcholové úrovni ještě zhruba čtyři roky, a doufal, že kariéru ukončí v Kielu. S týmem v uplynulých osmi letech sedmkrát získal mistrovský titul, pětkrát triumfoval v Německém poháru a dvakrát získal trofej v Lize mistrů.

V katalánském velkoklubu si od jeho případného příchodu slibují, že v týmu nahradí házenkářskou legendu Nikolu Karabatiče. Francouzský reprezentant za rekordní odstupné dva milióny eur (54 miliónů korun) přestoupil do Paris St. Germain.

Reklama

Související témata: