Hlavní obsah

Basketbalisté Knicks prohráli i čtvrtý zápas v sezóně

NEW YORK

Basketbalisté New Yorku se ani ve čtvrtém utkání sezóny NBA nedočkali pod vedením nového trenéra Larryho Browna vítězství. Ve středu Knicks podlehli v Portlandu 83:95, přestože zápas lépe rozehráli a v poločase vedli o deset bodů. Domácí ale táhl Zach Randolph, který už se zotavil z loňského zranění kolena a nastřílel 29 bodů a doskočil 12 míčů.

Článek

"Úplně jsme odpadli. Přesně to samé se nám stalo ve spoustě zápasů i v minulé sezoně," postěžoval si po utkání Jamal Crawford, s 15 body nejlepší střelec New Yorku.

Ricky Davis rozhodl úspěšným pokusem se závěrečnou sirénou o těsném vítězství Bostonu nad Memphisem. Celtics sice prohrávali až o 18 bodů, v závěru ale se soupeřem srovnali krok. Hosté vedli ještě 13 sekund před koncem o bod, pak zavelel k rozhodujícímu útoku Paul Pierce. Autora 29 bodů ovšem obrana Memphisu pečlivě hlídala, přihrál proto volnému Davisovi, který se z hranice trestného hodu nemýlil.

První porážku v sezoně utrpěli hráči Washingtonu, kteří na domácí palubovce nestačili na Los Angeles Clippers. Hlavní hvězdou kalifornského klubu se stal Elton Brand, který dal 31 bodů a 13 míčů doskočil.

Další výborný zápas odehrál LeBron James, který 31 body pomohl Clevelandu v duelu se Seattlem ke třetímu vítězství v sezoně. Cavaliers těžili z přesné mušky při trestných hodech - proměnili jich 28 za sebou, než Alan Henderson ve čtvrté čtvrtině poprvé zaváhal, a vylepšili tak klubový rekord. Dosavadní maximum z roku 1987 činilo 22 úspěšných šestek.

Basketbalisté Minnesoty ukončili třicetibodovou sérii Kobeho Bryanta v uplynulých čtyřech zápasech a porazili Los Angeles Lakers 88:74. Trenér domácích Dwane Casey naordinoval svým svěřencům zónovou obranu s plánem nechat Bryanta střílet a zaměřit se na potlačení jeho spolupráce s ostatními. Hlavní hvězda Lakers, která měla v uplynulých zápasech průměr téměř 37 bodů na utkání, si tentokrát připsala 28 bodů.

Výsledky NBA:
Philadelphia - Dallas 112:97
Washington - LA Clippers 97:102
Cleveland - Seattle 112:85
Boston - Memphis 99:98
Charlotte - San Antonio 86:94
New Jersey - Utah 91:83
Minnesota - LA Lakers 88:74
Indiana - Miami 95:90
New Orleans - Orlando 83:88
Chicago - Golden State 85:84
Portland - NY Knicks 95:83
Denver - Sacramento 107:91

Reklama