Hlavní obsah

Brouwer, Meeuwsen - Kubala, Hadrava 2:1Kubala s Hadravou si čtvrtfinále ME nezahrají

Beachvolejbalisté Přemysl Kubala a Jan Hadrava vypadli na mistrovství Evropy v Klagenfurtu v osmifinále. S Nizozemci Alexandrem Brouwerem a Robertem Meeuwsenem, senzačními mistry světa z roku 2013, prohráli po další třísetové bitvě. Česká dvojice se dělí o deváté místo.

Foto: Sport.cz

Jan Hadrava při turnaji v Mexiku.

Článek

Kubala s Hadravou i popáté sehráli na šampionátu v Korutanech třísetový zápas. Proti třetím nasazeným Brouwerovi s Meeuwsenem lépe začali, vyhráli 21:17 a po stíhací jízdě je od postupu do čtvrtfinále dělily dva míče. Stav 15:19 ještě dokázali díky skvělé obraně vyrovnat, jenže pak se dvakrát prosadil Meeuwsen. Při setbolu dal servis o pásku.

"Je to škoda, dokázali jsme soupeře dostat pod obrovský tlak. Nebýt nešťastné koncovky, kdy nám dali prasátko na servisu, mohlo se to vyvíjet úplně jinak," litoval Kubala.

Znovu tak přišla třetí sada. Nizozemská dvojice v tie-breaku rychle odskočila na tříbodový rozdíl, který zvýšila až na 10:4 a zvrat už nedopustila. Čeští držitelé divoké karty poslední set na turnaji prohráli 7:15.

"Na druhou stranu Holanďané ve třetím setu prokázali, že patří k absolutní světové špičce. Zahnali nás do obrovské defenzivy, vycházel jim servis, hráli velice odvážně a ve třetím setu byli jednoznačně lepší," uznal v 41 letech beachvolejbalový veterán Kubala.

Celkově měl ze společného vystoupení na ME dobrý pocit. "Rozjížděli jsme se na turnaji pomalu, ale dostali se do slušné formy. S top týmy Evropy jsme dokázali držet krok. Některé jsme porazili, s některými těsně prohráli. Tohle je strašná škoda, protože jsme bývalé šampiony (Brouwera s Meeuwsenem) dostali pod obrovský tlak," dodal Kubala.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Klagenfurtu (Rakousko)
Muži:
Osmifinále:
Brouwer, Meeuwsen (3-Niz.) - Kubala, Hadrava (32-ČR) 2:1 (-17, 19, 7).
Ženy:
Semifinále:
Ludwigová, Walkenhorstová (4-Něm.) - Dubovcová, Nestarcová (12-SR) 2:0 (18,18)Ukolovová, Birlovová (9-Rus.) - Kolosinská, Brzosteková (11-Pol.) 2:0 (17, 13).

Reklama

Související témata: