Hlavní obsah

Volejbalisté odehrají ME bez Štokra, neuvolnil ho korejský klub

Čeští volejbalisté se na říjnovém mistrovství Evropy v Bulharsku budou muset obejít bez Jana Štokra. Zkušený univerzál bude v příští sezóně hrát v korejské lize, která začne ve stejném termínu jako evropský šampionát. Reprezentační jedničkou na útočném postu tak bude pětinásobný mistr Francie David Konečný.

Foto: Profimedia.cz

Jan Štokr se evropského šampionátu nezúčastní.

Článek

Dlouholetou reprezentační oporu Štokra, který v létě ještě odehrál Světovou ligu, neuvolnil na ME jeho nový klub. "Můj korejský tým Kepco Suwon nemohl akceptovat moji účast na mistrovství Evropy, protože korejská liga startuje začátkem října stejně jako evropský šampionát. Příští týden se připojuji k týmu a začíná mi příprava na novou sezónu. Je proto i s otazníkem, jestli se ještě někdy v národním dresu ukážu," uvedl Štokr v tiskové zprávě.

Kapitán týmu Aleš Holubec prohlásil, že ani po Štokrově odchodu nebude post univerzála slabinou. "Všichni víme, že máme dvě vynikající účka, a pokud David Konečný účast přislíbil, tak budu rád, aby alespoň jeden z nich v národním týmu byl. Je důležité, aby si kluci po těch náročných sezónách odpočinuli a vystřídali se. Na tom postu to neskřípe," řekl Holubec na webu volleycountry.com.

Dvaatřicetiletý Štokr strávil devět let v Itálii a dva roky v Rusku, letos odehrál závěr sezóny v Kataru. Tvrdí, že asijský volejbal je na vzestupu. "Korejská, japonská a čínská liga pro letošní sezónu opět posiluje. Pro mě to je nová výzva. Vždy jsem si chtěl zkusit italskou, ruskou a nějakou asijskou ligu. První dvě jsem si vyzkoušel, takže letos byla řada na Asii. Jestli to byl správný krok, se teprve uvidí. Určitě to bude náročné," prohlásil.

Reprezentace se na mistrovství Evropy střetne od 9. do 11. října v základní skupině v Sofii s Nizozemskem, Bulharskem a Německem. Pouze pro poslední celek turnaj skončí.

Reklama

Související témata: