Hlavní obsah

Volejbalisté Budějovic porazili v Poháru CEV Schwechat

Volejbalisté Českých Budějovic vstoupili do kvalifikačního turnaje Poháru CEV ve své hale vítězstvím 3:1 nad rakouským Sokolem Schwechat. Dalšími soupeři Jihočechů budou v sobotu v 17:30 dánský Aalborg a v neděli rovněž od 17:30 favorizovaná Iskra Odincovo z Ruska. Do prosincového osmifinále se probojuje jen nejlepší tým ze skupiny.

Článek

Proti Schwechatu začali Českobudějovičtí impozantně a první i druhý set vyhráli jednoznačným poměrem, protože v úvodu zápasu protivníka převyšovali ve všech směrech. V třetím dějství však pozměněná sestava zvolnila, domácí nechali rakouský celek rozehrát a set už nezachránili.

Vzepětí hostů ale nemělo dlouhého trvání. V závěru čtvrté sady už na dvorci opět kralovali Jihočeši a po výsledku 25:20 dotáhli zahajovací zápas turnaje do vítězného konce.

"Dva sety jsme hráli velmi dobře, pak jsme do sestavy zařadili hráče, které potřebujeme dostat do hry. Neomlouvá to ale šestku, která byla ve třetím setu na hřišti, i ta by si měla se soupeřem poradit," řekl novinářům po utkání trenér vítězů Zdeněk Pommer.

Kouč Schwechatu Miroslav Palgut prohlásil, že jeho tým hraje první významný mezinárodní turnaj a do Českých Budějovic přijel hlavně sbírat zkušenosti. "V prvních dvou setech jsme byli nervózní, domácí předváděli servis, na který nejsme zvyklí. Soupeř nás pak podcenil a my se na chvíli nadýchli," řekl.

Výsledek - 9. skupina:
Jihostroj Č. Budějovice - Sokol Schwechat 3:1 (13, 17, -21, 20)
Rozhodčí: Sňahničan (SR), Bantianidis (Řec.). Čas: 96 min. Diváci: 500.
Sestava Českých Budějovic: Rosenbaum, Zach, Mach, Motys, Štolfa, Smrčka, libero Habada - Ventruba, Ulč, Michal, Draxl.

Reklama