Hlavní obsah

Kouč basketbalistů Minnesoty Saunders má rakovinu

Kouč basketbalistů Minnesoty Timberwolves Flip Saunders má rakovinu, ale v NBA bude pracovat dále i během léčby. Šedesátiletý trenér zároveň v klubu působí jako prezident hráčských operací.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Minnesoty Timberwolves Flip Saunders.

Článek

Vedení NBA v úterý oznámilo, že Saunders trpí Hodgkinovou chorobou, tedy zhoubným onemocněním mízních uzlin. Diagnózu stanovili lékaři už před osmi týdny krátce před draftem NBA a trenér od té doby podstupuje chemoterapii. Podle odborníků má velkou šanci na uzdravení.

"Krok za krokem, den za dnem se snažím pochopit, jak nejlíp se s tím vypořádat," uvedl Saunders v tiskovém prohlášení. "Budu s tím bojovat se stejným zaujetím jako při všem, co jsem v životě dělal. Je to vážný problém, ale vím, že bůh mě připravil na tento boj," dodal.

Minnesotu začal trénovat v roce 1995 a strávil v ní deset let, pak byl v Detroitu Pistons a Washingtonu Wizards, kde trénoval i Jana Veselého. Loni se k týmu Timberwolves vrátil. V NBA má za 17 sezón v roli hlavního kouče bilanci 654 výher a 592 porážek, do play off dovedl své týmy jedenáctkrát.

Reklama

Související témata: