Hlavní obsah

Kolocová srovnávala novou parťačku se Slukovou. Není to jako s bývalým klukem, vysvětlovala

Praha

Kolem kurtů pražského Beachclubu Ládví visely reklamy, na nichž pózovaly Kiki a Maki. Jenže to už je připomínka beachvolejbalové minulosti. „Plakátů jsem si všimla. Jsou to hezké fotky o našem přátelství, které bylo a třeba někdy i bude pokračovat. Není to jednoduchá situace, ale také mám doma spoustu fotek a nebudu je vyhazovat,“ vykládala Kristýna Kolocová poté, co dohrála svůj první zápas s novou parťačkou.

Kristýna Kolocová po prvním zápase s Hanou SkalníkovouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kristýna Kolocová po prvním zápase s Hanou Skalníkovou

Teď už si na kurtu plácala s Hanou Skalníkovou, po třech společných trénincích načaly spolupráci úspěšně, když ve dvou setech porazily pár Kolderová, Kóšová.

První kolo turnaje Staropramen Cool Super Cup by za normálních okolností desítky diváků nepřilákalo, ale na premiéru nové dvojice se tribunka u centrálního kurtu zaplnila. V podání Kolocové se Skalníkovou bylo k vidění pár krásných akcí i několik zaváhání.

Chválila čerstvou maminku

„Byly jsme nervóznější, zrovna jsem říkala Hance, že mi bylo trochu zvláštně od žaludku a že si nejsem jistá, jestli to je tím, že jsme jedla pozdě,“ usmívala se Kolocová.

„Přišlo hodně lidí, říkali, že nám drží palce, byli zvědaví. Ani pro Hanku to nebylo snadné, takový mediální zájem nezažila od olympiády 2012,“ říkala Kolocová na adresu své parťačky, která ještě pod dívčím jménem Klapalová startovala v Londýně s Lenkou Háječkovou.

Nyní se na kurty vrátila jako maminka sedmiměsíčního syna. „Musím říct, že vypadá výborně, myslela jsem, že na tom bude takhle brzo po porodu mnohem hůř,“ smekala Kolocová.

Pomýšlela na rodinu

Bylo jí sedmnáct, když naposledy hrála s někým jiným než se Slukovou. Není divu, že v duchu s ní svoji novou parťačku srovnávala. „Nemyslím, že to je jako s bývalým klukem, že by člověk neměl porovnávat. Srovnávám všechny herní činnosti a nemůžu říct, že by z toho Hanka vycházela špatně,“ pochvalovala si Kolocová.

Zatím jsou obě domluveny na tři české turnaje. Co bude dál? Rusovlasá beachvolejbalistka pokrčí rameny. Poté, co se Sluková rozhodla ukončit vzájemnou spolupráci, její plány vzaly za své. „Měla jsem sen, že pojedeme na druhou olympiádu a pak bych uvažovala o prckovi. V tomhle pořadí už to asi nevyjde,“ ví.

„Najednou vás někdo hodí do čisté řeky a máte něco vymýšlet… Ale na jedné olympiádě jsem byla, tím se mi splnil dětský sen. A že nevyjde druhá je škoda, ale kdo ví, jestli by přišla s Markétou. Třeba by krize byla k nepřekonání a nenominovaly bychom se. Myslím, že rozchod je větší tragédie než to, že jsem přišla o olympiádu,“ dodává.

Reklama