Hlavní obsah

Rusko - Česko 86:85Šťastná trojka v závěru sebrala basketbalistům výhru nad Ruskem

Xanthi

Českým basketbalistům v přípravě na mistrovství Evropy těsně unikla výhra nad silným Ruskem, které na turnaji v Řecku zvítězilo 86:85 šťastnou trojkou v poslední vteřině. Čeští hráči však předvedli výrazné zlepšení, hlavně v ofenzívě. Upozornil na sebe zejména Jan Veselý, který byl s 22 body nejlepším českým střelcem a dal zapomenout na páteční nevydařený zápas s Řeckem.

Článek

"Dnes jsem hráli tak, jak bychom měli. Je to škoda, protože k výhře chyběl kousek. Musíme najít styl hry, který nám bude sedět a dnes se to tomu blížilo. Mrzí to, ale je to jen příprava, na Evropě snad budeme mít více štěstí," řekl Veselý.

Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga hráli s favorizovaným Ruskem celé utkání hodně vyrovnaně, ani jeden tým nevedl o více než osm bodů. Od začátku na hřišti kralovali Veselý a Satoranský, kterému chyběly jen dva doskoky k triple double. K 12 bodům přidal 10 asistencí a 8 doskoků.

Necelé dvě minuty před koncem poslal český výběr do vedení trojkou Jelínek, ale dvě trojky Chvostova daly Rusům výhodu do poslední minuty. Z trestných hodů ještě vyrovnal Jelínek a Veselý osm vteřin před koncem poslal Čechy do vedení, ale Rusové šťastnou trojkou Monji od poloviny hřiště zápas vyhráli.

"Je to příslib. Omezili jsme ztráty, když takhle budeme pokračovat, tak to bude dobré. Ještě musíme přitvrdit v obraně. Rusové nám dali několik zbytečných trojek včetně té vítězné. Je to škoda, ale je lepší, že jsme si to vybrali teď než na Evropě," řekl pivot Pavel Houška.

Přípravný turnaj basketbalistů v Xanthi (Řecko):
Rusko - Česko 86:85 (21:20, 41:42, 68:62)
Nejvíce bodů: Monja 16, Chvostov a Voroncevič po 15 - Veselý 22, Satoranský a Benda po 12, P. Houška 10, Schilb 9. Fauly: 22:20. Trestné hody: 10/7 - 26/14. Trojky: 15:7. Doskoky: 30:28.

Reklama

Související témata: