Hlavní obsah

Kolocová a Sluková by proti sobě mohly hrát na mistrovství ČR

Praha

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková by poprvé od rozpadu jejich týmu mohly nastoupit proti sobě. Obě jsou se svými novými beachvolejbalovými partnerkami přihlášeny na domácí šampionát, který se od pátku do neděle uskuteční v Praze v Záběhlicích a na Černém Mostě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková byly zvyklé hrát společně. Teď by se mohly postavit každá na jinou stranu sítě.

Článek

Kolocová bude hrát na šampionátu s Hanou Skalníkovou. Účast Slukové s Barborou Hermannovou závisí na jejich výkonech na grandslamovém turnaji Světového okruhu v polském Olsztynu, kde je čeká v úterý kvalifikace.

"Pokud budou Sluková s Hermannovou hrát, tak se můžeme potkat a určitě to nebude nic příjemného. Celá ta situace není příjemná a zápas by taky nebyl," řekla novinářům Kolocová, která se s bývalou parťačkou naposledy viděla na tiskové konferenci, na které oznámily ukončení spolupráce.

V minulosti přitom proti sobě se Slukovou už párkrát hrály. "Poloprofesionální turnaje, kdy se lidi točí vzájemně a hraje každý s každým, ale nikdy v takové situaci," řekla Kolocová.

Kolocová a Sluková tvořily nejúspěšnější český pár poslední doby. Skončily páté na olympiádě v Londýně 2012 a loni vyhrály dva turnaje Světového okruhu, ale letos se koncem července kvůli herní krizi na popud Slukové rozešly.

Favoritkami by byly Sluková s Hermannovou

V případném utkání by podle Kolocové byly favoritkami Sluková s Hermannovou. "Holky si nasadily ambice, cestují po tour a snaží se uhrávat výsledky. Já tlak vnitřně necítím, domluvily jsme se s Hankou, abych si užila tři turnaje, a z mé strany to bude víc v pohodě," uvedla Kolocová. "Neočekávala bych, že vyhrajeme, ale snažily bychom se udělat první poslední, aby to tak dopadlo," doplnila.

K favoritkám šampionátu patří také zkušené Soňa Nováková s Lenkou Háječkovou, Martina Bonnerová s Karolínou Řeháčkovou a rovněž Eliška Gálová s Šárkou Nakládalovou. Ty o víkendu vyhrály turnaj Středoevropského poháru v Linci, na kterém ve finále porazily ve třech setech Slukovou s Hermannovou.

Mezi muži je jako u Slukové s Hermannovou nejistý start dvou nejlepších českých párů. Přemysl Kubala s Janem Hadravou a Robert Kufa s Janem Dumkem startují rovněž na Grand Slamu v Polsku. Potvrdit start v Česku musejí ve čtvrtek.

Turnaj Uniqa Mistrovství České republiky s dotací v každé kategorii 60 tisíc korun se nově uskuteční na dvou místech. V pátek a v sobotu se hraje na Hamru v Záběhlicích a nedělní program před Centrem Černý Most. Pořadatelé postaví tribuny pro více než 300 lidí a plánují pestrý doprovodný program. Finále se uskuteční pod umělým osvětlením; duel žen od 18:30 a mužů od 19:30.

Reklama