Hlavní obsah

Volejbalistka Purchartová míří z Belgie do Německa

Praha

Úspěšným létem a jedním splněným snem se může pochlubit volejbalová reprezentantka Barbora Purchartová. Dařilo se jí s reprezentací a vydařené období završila podpisem smlouvy s prvoligovým bavorským týmem Nawaro Straubing, do kterého přechází po ročním působení v belgickém Charleroi.

Foto: Archiv Barbory Purchartové

Barbora Purchartová (vlevo) a Martina Noseková.

Článek

S národním týmem získala na konci června třetí místo v přípravném turnaji o pohár prezidenta Jelcina v Jekatěrinburgu, následovaly souboje v základní části World Grand Prix 2015, zakončené překvapivým třetím místem ve Final Four v polském Lublinu.

Pak následoval přestup do Německa.

„V Německu chodí na volejbal spousta fanoušků a hraje se tu hraje na vysoké úrovni," říká Bára Purchartová. V týmu vedeném argentinským trenérem Guillermo Gallardem ji doplní i její slovenská spoluhráčka ze Charleroi Martina Noseková.

„Německá liga je nová výzva a krok vpřed, už se nemůžu dočkat nové sezóny v dresu Straubingu," dodává Purchartová. V současné době se Bára s národním týmem pod vedením Carla Parisiho připravuje v Hradci Králové na ME, které se koná koncem září v Belgii a Nizozemsku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články