Hlavní obsah

Votroubek a Američané posílí basketbalisty Ústí

Ústí nad Labem

Horké léto nejen kvůli klimatickým podmínkám, ale i z hlediska hráčských změn zaznamenal basketbalový tým BK Ústí nad Labem. Šestý celek minulého ročníku Kooperativa NBL opět přistoupil k velkým přesunům, co se týče složení družstva.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér ústeckých basketbalistů Martin Stavěl.

Článek

„Trenér Martin Stavěl byl už potřetí v řadě v americkém Las Vegas, kde jsme vybrali čtyři Američany. Viděli jsme je už předtím na videu a jejich příchod jsme s koučem konzultovali," řekl Právu generální manažer klubu Tomáš Hrubý.

Podle něj současný ústecký výběr má předpoklady uspět v ligové soutěži. „Navíc jsme získali odchovance Ústí a bývalého reprezentanta Stanislava Votroubka ze Svitav. Je natolik zkušený, že v lize si vydobyl renomé a respekt. Takového hráče jsme potřebovali. Ve Svitavách měl platnou smlouvu, ale vyplatil se z ní, aby mohl do Ústí. Nebereme to tak, že se vrací do mateřského klubu na sklonku kariéry. V pětatřiceti letech je stále ve formě. Důležité je, že zůstává Ladislav Pecka, který byl s reprezentačním „béčkem" v Japonsku. Na rozehrávce bude dál působit Michal Čarnecký," upřesnil Hrubý, jenž se s Votroubkem potkával během své hráčské činnosti v roli soupeře. „Jsme stejná generace, Standa je o rok mladší," usmál se manažer.

Ústečtí se pokusí nahradit klíčového hráče Larocheho, jenž odešel do Maďarska. „Bylo to vyloženě o penězích. Dostal lepší nabídku, které jsme nemohli konkurovat," vysvětlil Hrubý.

Příprava týmu probíhá už od 3. srpna. „Kluci využívají i venkovní sportoviště v Ústí, protože halu si v sezóně užijí až dost. Česká liga startuje až skoro v polovině října, protože v září hraje reprezentace na mistrovství Evropy. S tím se nedá nic dělat. Evropská federace FIBA určuje termíny šampionátu a ligové soutěže se tomu musí přizpůsobit. Některé naše reprezentanty znám, třeba Jirku Welsche, Luboše Bartoně, Pavla Houšku i další, a přeji našemu národnímu týmu úspěch," dodal Hrubý.

Reklama

Související témata: