Hlavní obsah

Welschových devět bodů týmu Milwaukee v NBA nepomohlo

NEW YORK

Basketbalista Jiří Welsch sehrál v pondělí své bodově nejúspěšnější utkání v NBA za Milwaukee, jeho týmu to však k vítězství nepomohlo. Pětadvacetiletý Čech zaznamenal ve svém šestém duelu v sezóně devět bodů a byl třetím nejlepším střelcem týmu, ale Bucks prohráli na palubovce Utahu 80:100.

Článek

Welsch strávil na hřišti 23 minut a snažil se relativně často o střelbu. Z pole byl úspěšný třikrát, minul čtyřikrát, z toho jednou za tři body. Střelecký účet doplnil třemi proměněnými trestnými hody z pěti, přidal tři doskoky a jednu asistenci.

O jeden bod méně než český hráč nastřílel ostře sledovaný Andrew Bogut. Nejvýše postavený hráč z letošního draftu se poprvé představil v Utahu, kde před vstupem do NBA hrál na univerzitě, zastínila ho však v dresu týmu Jazz trojka draftu Deron Williams. Jednadvacetiletý hráč zaznamenal podruhé za sebou double-double. "Bylo fajn zase se vrátit do Salt Lake City, ale z toho, jak jsme hráli, příliš šťastný být nemůžu," poznamenal zklamaný Australan Bogut.

Obhájcům titulu se daří

Sedmou výhru z posledních osmi zápasů a čtvrtou za sebou si připsali obhájci titulu ze San Antonia. V Sacramentu zvítězili 96:93, ale v závěru se po neobvyklém kolapsu obrany báli o výsledek. Poslední čtvrtinu prohráli Spurs 23:35, a to ještě v poslední sekundě neproměnil Mike Bibby trojku, jež by zápas poslala do nevyzpytatelného prodloužení.

"Přestali jsme úplně hrát v obraně a příliš se nám nedařilo ani v útoku. Bibby měl ještě poslední šanci, z těchto hodů na poslední chvíli se může urodit cokoli," komentoval dramatický závěr Argentinec v dresu hostů Manu Ginobili.

Druhý nejlepší střelec ročníku Allen Iverson z Philadelphie zaznamenal v utkání s New Orleansem 24 bodů, osm pod jeho průměrem, ovšem prosadil se už v prvních dvou čtvrtinách. Poté už mohl hvězdný hráč, o nějž se pokouší chřipka, odpočívat. Sixers vyhráli 103:91.

Výsledky:
Philadelphia - New Orleans/Oklahoma City 103:91, Utah - Milwaukee 100:80, Sacramento - San Antonio 93:96, Golden State - New Jersey 100:97.

Reklama