Hlavní obsah

Česko - Slovensko 1:3Volejbalisté podlehli v přípravě Slovensku, ženy zdolaly Polsko

Liberec
Aktualizováno

Čeští volejbalisté podlehli v přípravném utkání v Liberci 1:3 Slovensku, které se rovněž chystá na říjnové mistrovství Evropy. Všechny sety skončily poměrem 25:19, domácí tým vyhrál jen ten druhý. Ženská reprezentace porazila Polsko 3:1.

Článek

V první sadě nepomohlo českému týmu ani střídání nahrávačů, ve druhé se o vyrovnání postaral zejména smečař Baránek. V dalším průběhu ale hru opět opanovali Slováci, především jejich univerzál Michalovič. Ve čtvrtém setu vedl domácí výběr 14:12, jenže pak lépe bránící soupeř skóre otočil.

Ženy s Polkami ztratily úvodní set, druhý vybojovaly po dramatické koncovce poměrem 27:25. To domácí celek nastartovalo, závěrečné dějství se pak už neslo zcela v jeho režii a skončilo jasnou výhrou 25:11.

Odvety se hrají v Liberci v sobotu, jen v obráceném pořadí - ženy začnou v 15:00, zápas mužů se Slovenskem je pak na programu od 18 hodin.

Přípravná volejbalová utkání v Liberci:
Muži:
ČR - Slovensko 1:3 (-19, 19, -19, -19)
Sestava ČR: Veselý, Král, P. Bartoš, A. Bartoš, Baránek, Konečný, libero Kryštof - Janouch, Michálek, Fila, libero Pfeffer, Mach.
Ženy:
ČR - Polsko 3:1 (-20, 25, 22, 11)
Sestava ČR: Havelková, Mlejnková, Havlíčková, Vincourová, Sajdová, Purchartová, libero Dostálová - Toufarová, Vanžurová, Smutná, Trnková, Hodanová, Kvapilová.

Reklama