Hlavní obsah

Cleveland a Dallas pokračují v NBA ve vítězném tažení

Už osm zápasů nenašli basketbalisté Clevelandu v NBA přemožitele. Další triumf si v úterý připsali nad Bostonem, porazili jej 115:93 a ve Východní konferenci zůstávají jediným vážným konkurentem Detroitu. V Západní konferenci podobně v současnosti válí Dallas, šestého vítězství za sebou dosáhl proti Houstonu (102:93) a lepší je v tabulce jen San Antonio.

Článek

Oba celky mají ve svém středu spolehlivé tahouny. Pilířem Clevelandu je LeBron James a Boston od něj inkasoval 36 bodů. Vycházející superstar zopakovala střelecký výkon z předchozího zápasu proti Philadelphii a opět jej na úderné duo doplnil Larry Hughes, autor 25 bodů. James a spol. zatím prohráli jen dva zápasy, žádný ale doma. V hale Quicken Loans Arena navíc doslova dominují, protože šest duelů tam vyhráli průměrně o 21 bodů.

"Jsme v obrovském laufu. A já se poprvé (během kariéry v NBA) cítím skvěle, protože tým hraje fakt výborně," řekl James, jenž v předchozích dvou sezonách marně táhl tým do play off. Vstup do sezony jako letos zažili Cavaliers naposledy v roce 1976.

Dallas má zase Dirka Nowitzkiho, který měl s 31 body největší podíl na tom, že také Mavericks drží domácí neporazitelnost. Houston hrál opět bez zraněného kanonýra Tracyho McGradyho a nejspíš i kvůli jeho dosavadním zdravotním problémům je nejméně skórujícím týmem v celé lize.

Střelecký apetit má naopak Gilbert Arenas z Washingtonu. V úterý se vyrovnal Jamesovi, ale jeho týmu to k vítězství nestačilo, protože prohrál s Denverem 105:108. Arenas měl možnost poslat zápas do prodloužení, ale do jeho střely strčil ruku všudybyl Marcus Camby, který v 31 letech zažívá jedinečnou sezonu. Bloků si připsal v utkání celkem šest, k tomu 24 bodů a 14 doskoků - už podeváté v sezoně si připsal takzvaný double- double za dvouciferný výkon ve dvou statistických ukazatelích.

"Letos žádný pivot nehraje tak dobře jako on. V obraně je výborný a v situacích, jako byla tato, si věří," ocenil výkony zkušeného hráče jeho kouč George Karl. Vyjádřil se i ke klenotu soupeře Arenasovi, kterého přirovnal ke Kobemu Bryantovi či McGradymu. "Jak ho zastavit? Musíte doufat, že nebude mít dobrý den," řekl na adresu čtvrtého nejlepšího střelce ligy.

Výsledky:
Cleveland - Boston 115:93, Washington - Denver 105:108, Memphis - Portland 87:95, Dallas - Houston 102:93, Phoenix - Toronto 90:82, Seattle - Utah 87:93.

Reklama