Hlavní obsah

Do nominace volejbalistů na ME se nevešli Habr a Vašíček

Do konečné čtrnáctičlenné nominace českých volejbalistů na mistrovství Evropy se nevešli nahrávač Filip Habr a smečař Jiří Vašíček. Šampionát začne 9. října, český tým odehraje skupinu v Sofii.

Článek

Trenér Zdeněk Šmejkal vsadil na dvojici nahrávačů Jakub Janouch a Pavel Bartoš. Dvojici univerzálů při neúčasti opory Jana Štokra, jenž ve stejném termínu zahájí korejskou ligu s novým klubem Kepco Suwon, tvoří David Konečný a Michal Finger.

Nominovanými smečaři jsou Kamil Baránek, druhý z bratrů Bartošů Adam, Petr Michálek a Tomáš Fila, z blokařů na ME pojedou Aleš Holubec, Jakub Veselý, Jiří Král a Radek Mach a o kvalitní obranu v poli se budou starat libera Martin Kryštof a Daniel Pfeffer.

"U volby nahrávačů jsme se rozhodli pro dvojici, která se v přípravě při komunikaci a spolupráci s mančaftem jevila nejlépe. Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale po zvážení všech okolností, které bylo potřeba brát v úvahu, jsme pro následnou fázi přípravy vybrali Jakuba Janoucha a Pavla Bartoše," uvedl kouč Šmejkal v tiskové zprávě svazu.

"Vyřazení smečaře Vašíčka z konečné nominace je především z důvodu jeho nedávného zranění, se kterým se několik týdnů potýkal. Měl problémy v oblasti krku a nabral určité tréninkové manko, které již nestihl dohnat," doplnil trenér.

Čeští volejbalisté zahájí turnaj 9. října zápasem s Nizozemskem, pak je čeká ve skupině A Bulharsko a Německo. Trenér vyhlásil za cíl postup do čtvrtfinále. V rámci přípravy sehrají reprezentanti v pátek 11. září a v sobotu dva zápasy s vítězem letošní Světové ligy Francií v Jablonci nad Nisou a na přelomu září a října ještě nastoupí třikrát na půdě Chorvatů. Na minulém ME Češi nepostoupili ze skupiny a obsadili poslední 16. místo.

Nominace českých volejbalistů na ME:
Nahrávači: Jakub Janouch, Pavel Bartoš,
univerzálové: David Konečný, Michal Finger,
smečaři: Kamil Baránek, Adam Bartoš, Petr Michálek, Tomáš Fila,
blokaři: Aleš Holubec, Jakub Veselý, Jiří Král, Radek Mach,
libera: Martin Kryštof, Daniel Pfeffer.

Reklama