Hlavní obsah

ČR - Francie 3:2 Čeští volejbalisté porazili vítěze Světové ligy

Jablonec

Čeští volejbalisté v druhém přípravném utkání s Francií před mistrovstvím Evropy vybojovali nad vítězem Světové ligy cennou výhru 3:2. V Jablonci nad Nisou jim dnes oplatili páteční porážku 1:3. Volejbalistky podlehly v Antverpách ve druhém ze tří přípravných utkání před evropským šampionátem Belgii 1:3.

Článek

Svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala získali úvodní dva sety, přičemž ten druhý vyhráli po velkém boji 29:27. Favoritovi se povedlo vyrovnat na 2:2, tie-break pro sebe získali domácí hráči v poměru 15:13.

Čeští volejbalisté ukončili letošní sérii pěti porážek v zápasech s Francií, s níž hráli ve skupině Světové ligy a ve čtyřech utkáních získali jen set.

Oba týmy se chystají na říjnový evropský šampionát v Bulharsku a Itálii, který Šmejkalův výběr zahájí 9. října zápasem s Nizozemskem. Pak jej čeká ve skupině A ještě Bulharsko a Německo.

O prohře žen rozhodly nevydařené koncovky prvního a třetího setu. Kouč českého týmu Carlo Parisi nechal odpočívat dvě hlavní opory reprezentace Helenu Havelkovou, Anetu Havlíčkovou a také libero Julii Jášovou.

"Znovu jsme draze zaplatili za zbytečné chyby při jednoduchých situacích, které jsme nezvládli. Několikrát jsme dotáhli náskok soupeřek. Nedokázali jsme však najít odvahu zvítězit. Týká se to hlavně prvního a třetího setu. Celkově ale byl výkon týmu dobrý," řekl trenér Parisi.

Závěrečné třetí utkání je na programu v neděli v 18:00 hodin opět v Antverpách.

Přípravný zápas volejbalistů v Jablonci nad Nisou před ME:
ČR - Francie 3:2 (17, 27, -19, -21, 13)
Přípravný zápas volejbalistek v Antverpách před ME:
Belgie - ČR 3:1 (21, -20, 23, 19)
Sestava ČR: Smutná, Vanžurová, Mlejnková, Kossányiová, Vyklická, Trnková, libero Dostálová - Vincourová, Toufarová, Sajdová, Hodanová. Trenér: Parisi.

Reklama

Související témata: