Hlavní obsah

Střelecké výkony kanonýrů nebyly týmům NBA nic platné

Allen Iverson a LeBron James v sobotu ukázali, proč patří k trojici nejlepších kanonýrů basketbalové NBA, jejich týmům to ale k vítězstvím nepomohlo. Lídr tabulky střelců Iverson dal 40 bodů, Philadelphia se však musela po prodloužení sklonit před domácím New Yorkem, James jako třetí nejlepší střelec ligy vylepšil svou statistiku o 38 bodů, v Clevelandu se ale radovala Minnesota.

Článek

Iversonův tým zachraňoval prodloužení v poslední sekundě základní hrací doby. V prodloužení mu srazila vaz trojka Nata Robinsona, který se zvukem závěrečného klaksonu zařídil výhru 105:102. Na poslední akci měl tým Larryho Browna šest sekund po Iversonově vyrovnání. "Je skvělý rozehrávač (Robinson) a měl na své straně nejlepšího trenéra na světě," řekl Iverson.

Cleveland ztratil domácí neporazitelnost, Minnesota jako první dobyla palubovku Cavaliers po výsledku 89:85. James dal šest trojek, ale celkově jeho tým tak tak přesáhl 30 procent úspěšnosti střelby. "Míjeli jsme střelu za střelou, nikým nekrytí. Je jasné, že i takové večery si občas prožijeme," řekl vyrovnaně James.

Špičkový střelecký výkon jednotlivce naopak vedl k vítězství Memphisu na palubovce silného Dallasu. Domácí po sedmi úspěších za sebou prohráli 92:112 a nejvíc se o to zasloužil Pau Gasol, autor 36 bodů a 15 doskoků. Také Dallas poprvé v sezoně zarmoutil domácí diváky. "Chtěl jsem hrozně napravit páteční výkon (jen 9 bodů proti Houstonu). Nehrál jsem dobře, dnes už tam ta správná agresivita byla," řekl španělský křídelní hráč.

Basketbalisté Milwaukee nestačili na nejlepší celek soutěže a Detroitu doma podlehli 76:85. Jiří Welsch porážku sledoval jen z lavičky, na palubovku se nedostal. Detroit si připsal jubilejní desátou výhru v sezóně.

New York - Philadelphia 105:102 po prodl.
Seattle - New Orleans/Oklahoma City 99:105
Orlando - Miami 80:77
Cleveland - Minnesota 85:89
Charlotte - Washington 100:82
Houston - Chicago 89:94
Dallas - Memphis 92:112
Milwaukee - Detroit 76:85
Golden State - Toronto 117:91.

Reklama