Hlavní obsah

Basketbalista Veselý má k Srbům blízko, dnes je ale chce trápit

Lille

Mezi srbskými basketbalisty má bývalé i současné spoluhráče z klubu a na čtvrtfinále ME s nimi se Jan Veselý hodně těší.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Jan Veselý (vpravo) zakončuje přes blok Chorvata Ante Tomiče.

Článek

„Konečně si splním přání hrát s nároďákem proti nim," řekl Radiožurnálu pivot, jenž prožil tři sezóny v Partizanu Bělehrad. „Přišel jsem tam v šestnácti, vzali mě za svého a já tak trochu zapustil v Srbsku kořeny."

Každý rok tam jezdí, mluví plynule srbsky a udržuje kontakty se spoustou lidí z této země. „Taky moje současná přítelkyně je Srbka a tátu hodně zajímalo, jak pojme to středeční utkání. Prý bude fandit své rodné zemi a zároveň mně," usmál se.

Bogdanovič věřil, že Chorvaty Češi porazí

K srbským hráčům má Veselý blízko, při letmém setkání v Lille ho většina z nich vřele zdravila „Čau brate". „Bjelica a Bogdanovič jsou od nás z Fenerbahce, teď tam přijde i Kalinič. Milosavljevič se mnou byl ještě v Partizanu. Dobře znám i Nedoviče. Sice hrál za Crvenou Zvezdu, ale když přijedu do Bělehradu, jdeme na kafe. I s Raduljicou jsme v NBA často pokecali," vypočítával 25letý český pivot.

S Bogdanovičem se hecují přes mobil. „Sotva jsme přistáli v Lille, už psal textovku, jak se těší na setkání ve čtvrtfinále. Tolik nám věřil na postup. Teprve když jsme Chorvaty vyřadili, poslal jsem odpověď, ať se připraví na středu, že to s námi nebudou mít lehké," uvedl Veselý a přiznal, že Srbům na šampionátech vždy přál. „Ve středu to ale zmizí. Do zápasu jdou sice jako velcí favoriti, ale my je chceme minimálně trápit," řekl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články