Hlavní obsah

LA Clippers prohráli poprvé v sezóně NBA dvakrát po sobě

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Clippers nestačili v nedělním zápase NBA na Indianu a poprvé v této sezóně prohráli druhé utkání za sebou. Na jejich premiérové domácí porážce v ročníku se výraznou měrou podílel Ron Artest, který se rychle zotavil ze zranění zápěstí, kvůli němuž vynechal předchozí zápas, a nastřílel 22 bodů. Indiana zvítězila 97:92.

Článek

"Ron je tak dobrý v obraně, že lidé zapomínají na jeho útočné schopnosti," řekl na adresu svého spoluhráče Jermaine O'Neal. Artest, jenž byl před dvěma lety vyhlášen nejlepším bránícím hráčem NBA, má v této sezoně střelecký průměr 21,2 bodu na zápas.

Neuspěl ani druhý tým z Los Angeles, Lakers podlehli v prodloužení New Jersey 96:102. Mužstvo z Kalifornie nezachránil od šesté porážky v posledních osmi duelech ani skvělý individuální výkon Kobeho Bryanta, který vytvořil s 46 body nový střelecký rekord sezony. Dařilo se mu však až ve druhém poločase, v němž dal 38 bodů. V nastaveném čase se ale neprosadil a připsal si jen jediný proměněný trestný hod.

Hostující Jason Kidd naopak v prodloužení zářil a šesti body pomohl Lakers zlomit. Celkem si jich připsal 35. "Je skvělé, že jsme ukázali naše zkušenosti. V prodloužení jsme se zvedli a dostali je pod tlak," pochválil Kidd morálku týmu, který o vítězství v normální hrací době přišel až přesným pokusem Briana Cooka se závěrečnou sirénou.

Desátou porážku v sezoně utrpěli hráči Atlanty. Po dvou vítězstvích ukončil jejich naděje na třetí úspěch Darius Miles z Portlandu, který přesnou střelou necelé dvě sekundy před koncem rozhodl o výhře hostů 77:75. Pokus nováčka v dresu Hawks Salima Stoudamireho vynutit si prodloužení skončil na obroučce.

Výsledky:
Atlanta - Portland 75:77, LA Clippers - Indiana 92:97, LA Lakers - New Jersey 96:102 po prodl.

Reklama