Hlavní obsah

Nový Zéland - Argentina 26:16Nový Zéland začal obhajobu titulu výhrou před rekordní návštěvou

Londýn

Ragbisté Nového Zélandu zahájili obhajobu titulu na mistrovství světa vítězstvím nad Argentinou 26:16, o které však museli tvrdě bojovat. Zápas na londýnském stadionu Wembley sledovalo 89.019 diváků, což je nový rekord šampionátu. Dnešní návštěva překonala 82.957 fanoušků na finále mezi Anglií a Austrálií v roce 2003 v Sydney.

Foto: Darren Staples, Reuters

Novozélanďan Sam Canes v utkání MS proti Argentině

Článek

Favorizovaní All Blacks sice díky trestným kopům šli do vedení 9:0, ale jejich soupeř dokázal skóre otočit a poločas vyhrál 13:12. Díky chybám Novozélanďanů i žlutým kartám pro Richieho McCawa a Conrada Smitha, po nichž museli na deset minut na trestnou lavici, získali Argentinci náskok 16:12.

Do druhého poločasu však udělali úřadující šampioni změny, které zabraly. V 56. minutě Aaron Smith položil první trojku svého týmu na turnaji a novozélandský celek vykročil za očekávanou výhrou. Velký podíl na ní měl Dan Carter, jenž se svými kopy postaral o 16 bodů.

"Od našeho posledního zápasu už uběhl nějaký čas, byli jsme tady asi deset dní a už se nemohli dočkat, až to začne. Musíme pár věcí zlepšit, ale tak to v ragby chodí," řekl novozélandský kapitán McCaw. Další zápas ve skupině C čeká obhájce titulu ve čtvrtek proti Namibii.

Mistrovství světa v ragby v Británii:
Skupina B:
Samoa - USA 25:16 (14:8).
Skupina A:
Wales - Uruguay 54:9 (28:9).
Skupina C:
Nový Zéland - Argentina 26:16 (12:13).

Reklama