Hlavní obsah

Kádr se nezměnil, pochvaluje si po mistrovské sezóně trenér Liberce Nekola

Liberec

Tak trochu ve stínu blížícího se evropského šampionátu probíhají přípravy klubových týmů na nadcházející ročník volejbalové extraligy mužů. A na obhajobu titulu se chystá Dukla Liberec, která nedoznala během léta výrazných hráčských změn. Proto trenér Michal Nekola věří, že je v silách družstva navázat na úspěšnou loňskou sezónu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč volejbalové Dukly Liberec Michal Nekola.

Článek

Jak přijímáte fakt, že kvůli mistrovství Evropy začne česká extraliga až ve druhé polovině října?

Takový pozdní termín startu není poprvé. Vždycky do tohoto v posledních letech v září nebo počátkem října něco vlezlo, tedy šampionáty nebo nějaké mezinárodní akce reprezentace. Takže jsme se i letos snažili přiblížit náplň přípravy loňskému modelu. Ten nám vyhovoval, když jsme vyhráli titul (úsměv). Prvních čtrnáct dní jsme nyní absolvovali doma, potom jsme byli v Harrachově. Celý srpen byl věnován fyzické přípravě, moc činností s balónem tam nebylo.

A jak to vypadá v současnosti?

Od září jsme přešli do haly, využíváme i posilovnu. Zaměřujeme se už na techniku hry, abychom se během měsíce, který zbývá do začátku extraligy, dali do kupy. Kluci jsou na tom kondičně dobře. Nikdo není zraněný, což je jen pozitivní a věříme, že to vydrží.

Trénujete v kompletním složení?

Chybějí nám dvě opory - Jakub Janouch a Tomáš Kriško. Oba jsou v nominaci na mistrovství Evropy, Janouch v českém národním týmu a Kriško ve slovenské reprezentaci. Měli by se vrátit do klubu až deset dní před prvním extraligovým zápasem. Naskočí vlastně až do ladění týmu. Ale zapracovat je znovu do sestavy nebude problém, protože se náš kádr v podstatě nezměnil. To je výhoda.

Jak vidíte Janouchovu pozici v reprezentaci?

Moc mu to přeji. Jakub Janouch celou minulou sezónu prokazoval na postu nahrávače velkou formu. A právě to byl také důvod jeho nominace. Předpokládám, že začne na místě prvního nahrávače i na mistrovství Evropy. Bude to těžký turnaj a uvidíme, jak český tým dopadne.

Pojedete se na šampionát podívat?

Naše skupina se hraje v Bulharsku, což není relativně daleko. Ve stejném období ale máme naplánované v klubu přátelské zápasy a budeme v závěrečné fázi přípravy. Takže rozhodnou časové možnosti, jestli se někdo z Liberce vydá do dějiště mistrovství.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články