Hlavní obsah

Plážová volejbalistka Kolocová musí na operaci s ramenem

Praha

Plážová volejbalistka Kristýna Kolocová jde na operaci pravého ramena. Důvodem je natržený úpon. Sedmadvacetiletá hráčka podstoupí zákrok v pátek v Berouně a věří, že do Vánoc bude zpět v plné zátěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plážová volejbalistka Kristýna Kolocová.

Článek

"Dlouhé roky přetěžované pravé rameno vypovědělo službu. Závěr doktora - operace je nezbytná," napsala Kolocová na sociálních sítích. "Není to snad prý nic vážného, brzy budu zase v plné síle pobíhat po kurtu a smečovat jako za mlada," doplnila.

Operaci poškozeného vazu hráčce doporučili lékaři v Centru pohybové medicíny profesora Pavla Koláře. "Doktor říkal, že to je, jako když se přidělává obraz. Že do kosti udělají asi tři hmoždinky a ten úpon tam přiklepnou," řekla Kolocová ČTK. Na čtyři až šest týdnů bude mít ortézu. "A pokud půjde vše podle plánu, tak bych měla být v pohodě kolem Vánoc a o nic nepřijdu," doufala sedmadvacetiletá Kolocová.

Není kam spěchat

Pro operaci se rozhodla i proto, že hledá novou stálou spoluhráčku. "Jsem v situaci, kdy není kam spěchat, a lékaři řekli, že pokud chci hrát nadále, tak je nezbytná," řekla Kolocová, která se začátkem léta po deseti letech rozešla s Markétou Slukovou. Spolu vyhrály dva turnaje Světového okruhu a obsadily páté místo na olympiádě v Londýně 2012.

Na české scéně Kolocová dohrála sezónu s Hanou Skalníkovou a spolu získaly titul mistryň České republiky. Nyní hledá mezi domácími hráčkami novou blokařku, s kterou by mohla objíždět světové turnaje. "Zatím jistou parťačku nemám," řekla.

Reklama

Související témata: