Hlavní obsah

Ukrajina - Česko 3:1Stolní tenistky prohrály ve čtvrtfinále ME s Ukrajinou

České stolní tenistky nebudou hrát na mistrovství Evropy v Jekatěrinburgu o medaile, ve čtvrtfinále podlehly Ukrajině 1:3. Bod získala jen Dana Čechová.

Článek

"Určitě jsme po čtvrtfinále všichni zklamaní. Je to škoda, šance na medaili byla. Takový je sport. V Baku (na Evropských hrách) holky Ukrajinu porazily a slavily medaili, dneska nám to Ukrajinky vrátily a radují se z medaile ony," řekl na svazovém webu trenér Pavel Krpec.

Zápas o semifinále začal porážkou Hany Matelové s Margarytou Pesockou, ve čtyřech setech pak prohrála také Iveta Vacenovská s Gannou Gaponovovou. Trojka českého týmu Čechová vykřesala naději vítězstvím 3:1 nad Tatjanou Bilenkovou, jenže Vacenovská následně neuhrála proti Pesocké ani set.

"Hanka Matelová nebyla proti Pesocké bez šance na úspěch, zápas byl dlouho otevřený. Určitě jsme ale nečekali, že Ivet prohraje s Gaponovovou. Na její hře se projevilo tréninkové manko. To pak bylo vidět hlavně v utkání s Pesockou," uvedl Krpec.

Pochválil bojovnici Čechovou, vracející se na mezinárodní scénu po mateřské dovolené, která dokázala snížit na 1:2. "Tím nám ještě dala šanci a myslel jsem, že to z Ivet ještě nějak spadne, ale dnes jí bohužel nešlo vůbec nic. A navíc Pesocká hrála opravdu fantasticky a žádné další komplikace nepřipustila," prohlásil Krpec.

Muži porazili ve skupině o 9. až 16. místo Rumunsko 3:0 a zbavili se starostí se záchranou v elitní kategorii. Lubomír Jančařík i Dmitrij Prokopcov vyhráli bez ztráty setu, Tomáš Konečný zdolal rumunskou jedničku Adriana Crisana 3:1.

"Dneska mi spadl kámen ze srdce, protože hrozil boj o záchranu v Championships divizi. Takhle nás čeká boj o 9. až 12. místo, kde půjde o co nejlepší nasazení do nové Evropské ligy," uvedl kouč Jindřich Panský.

Mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Jekatěrinburgu (Rusko) - družstva:
Muži:
O 9.-16. místo:
ČR - Rumunsko 3:0
Jančařík - Ionescu 3:0 (5, 8, 5)
Prokopcov - Szöcz 3:0 (9, 9, 8)
Konečný - Crisan 3:1 (-10, 8, 7, 7)
Čtvrtfinále:
Bělorusko - Polsko 3:2
Francie - Švédsko 3:1
Rakousko - Portugalsko 3:2
Německo - Řecko 3:0
Ženy.
Čtvrtfinále:
Ukrajina - ČR 3:1
Pesocká - Matelová 3:1 (8, -5, 8, 5)
Gaponovová - Vacenovská 3:1 (8, 11, -2, 7)
Bilenková - Čechová 1:3 (10, -10, -7, -7)
Pesocká - Vacenovská 3:0 (4, 7, 4)
Německo - Rakousko 3:1
Rusko - Portugalsko 3:1
Rumunsko - Polsko 3:2

Reklama

Související témata: