Hlavní obsah

Iversonových 37 bodů na šampiony NBA nestačilo

Ani 37 bodů Allena Iversona nezabránilo porážce basketbalistů Philadelphie v utkání v San Antoniu, kde domácí obhájci titulu zvítězili 100:91. Nejlepšího střelce NBA zastínil univerzálním výkonem Tony Parker, který byl hlavní postavou Spurs. Francouzský rozehrávač nastřílel 20 bodů, čím o jeden zaostal za svým letošním průměrem.

Článek

San Antonio prohrávalo po první čtvrtině 18:22, v poločase snížilo svou ztrátu na 41:44. Zvrat přišel ve druhé půli díky šňůře 15:2 a Philadelphia už se nevzpamatovala. "Celou sezonu hraje v Utkání hvězd. Prodává svou vyzrálost, neustále je agresivní," pochválil Parkera trenér Gregg Popovich.

Vedoucí tým soutěže Detroit vyhrál v Chicagu 92:79 a připsal si čtvrtý úspěch za sebou. Tahounem hostů byl Rasheed Wallace, z něhož odhodlání přímo čišelo. Bojoval, hádal se s rozhodčími, za což byl potrestán, nijak mu to ale nebránilo v soustředění na hru. S 26 body byl suverénně nejlepším střelcem zápasu, navíc přidal pět doskoků a čtyři asistence.

Milwaukee porazilo doma Orlando 104:84, Jiří Welsch odehrál v dresu vítězů deset minut a proměnil jeden ze svých dvou pokusů za dva body. Střelecky se v týmu Bucks dařilo především Michaelu Reddovi, který nastřílel 30 bodů, v důležitých chvílích poslední čtvrtiny zazářil Dan Gadzuric.

Nizozemský rodák se blýskl šňůrou devíti bodů a pomohl Milwaukee vypracovat rozhodující náskok. "Prostě jsem se snažil najít si volný prostor a být tvořivý. Kluci mě viděli, přihrávali mi a já to pak musel už jenom ukončit," řekl Gadzuric.

V Denveru zachránil domácím vítězství nad Miami maličký Earl Boykins. Pouhých 165 centimetrů vysoký basketbalista proměnil 17 sekund před koncem tříbodový pokus a zvrátil skóre na 101:99. Denver v poslední čtvrtině promarnil čtrnáctibodový náskok a zdálo se, že ho čeká čtvrtá porážka za sebou. V posledních pěti minutách ale začal úřadovat Andre Miller, který v rozhodujících chvílích nastřílel sedm ze svých 22 bodů. Navíc přihrál na vítězný koš Boykinsovi.

New Jersey - Toronto 82:95
Chicago - Detroit 79:92
Houston - Memphis 75:90
Dallas - New Orleans/Oklahoma City 97:88
Milwaukee - Orlando 104:84
San Antonio - Philadelphia 100:91
Denver - Miami 101:99
Los Angeles Clippers - Cleveland 102:90

Reklama