Hlavní obsah

Bryant rozhodl o výhře Lakers nad Charlotte

NEW YORK

Dva úspěšné trestné hody Kobeho Bryanta zajistily basketbalistům Los Angeles Lakers vítězství nad Charlotte v nedělním zápase NBA. Bryant proměnil obě šestky sedm sekund před koncem a rozhodl o těsné výhře Lakers 99:98. Hrdina dramatického závěru byl navíc s 29 body i nejlepším střelcem utkání.

Článek

Lakers sehráli třetí zápas ve čtyřech dnech, po dnu volna je čekají další dva za sebou. Bryant si už nyní stěžoval na únavu. "Byli jsme líní. Nohy jsem měl jako zalité v cementu," řekl Bryant, který v zápase potřeboval na devět košů z pole třicet střel. Ze šestek se ale mýlil jen jednou při dvanácti hodech.

"Ten zápas jsme měli rozehraný na vítězství my," litoval hostující trenér Bernie Bickerstaff. Jeho tým vedl ještě 96:90, ale nakonec už podeváté za sebou v této sezóně odešel z palubovky soupeře poražen.

Lakers posunula výhra z posledního místa v Pacifické divizi před Sacramento, které nevyužilo slabý den Kevina Garnetta a prohrálo doma s Minnesotou 77:85. Garnett nastřílel jen 11 bodů, což je jeho minimum v sezóně. Až v poslední minutě se přitom dostal na dvoucifernou hodnotu a prodloužil jedinečnou sérii o 261. zápas za sebou, ve kterém dal deset a více bodů. "To se stává, nenašel jsem rytmus. Ale přispěl jsem jinými zákroky," ospravedlňoval se Garnett, autor deseti doskoků a čtyř asistencí.

První úspěch na cizí palubovce zaznamenali v neděli Boston Celtics po vítězství 102:99 v New Yorku. Poslední body zápasu vstřelil ze šestek hostující Ricky Davis, autor celkem 27 bodů, trojka Nata Robinsona na druhé straně už se neujala. Už šesté vítězství za sebou si připsal Phoenix. Nejúspěšnější tým současnosti porazil outsidery z Atlanty 112:94.

Výsledky:
New York - Boston 99:102, Phoenix - Atlanta 112:94, Seattle - Indiana 107:102, Sacramento - Minnesota 77:85, Portland - Utah 93:98, Los Angeles Lakers - Charlotte 99:98.

Reklama