Hlavní obsah

Naším cílem je obhajoba titulu, říká liberecký kapitán Správka před startem extraligy

Liberec

Velká pozornost bude v nadcházející extraligové sezóně upřena na volejbalisty Dukly Liberec. Tým, který obhajuje mistrovský titul, neprošel přes léto velkými změnami, a tudíž si znovu klade nejvyšší cíle. „Zopakovat loňský úspěch bude těžké, ale o to větší máme motivaci,“ říká kapitán liberecké Dukly Aleš Správka.

Článek

Kolik jste ve své extraligové volejbalové kariéře získal mistrovských titulů?

Zatím dva. Ten první v roce 2006 s VK Ostrava, kdy jsme vybojovali i double v součtu s triumfem v Českém poháru. Po deseti sezónách v ostravském klubu jsem před několika lety odešel do Liberce. A jsem rád, že jsem byl u titulu Dukly letos na jaře.

Nový ročník extraligy začínáte 22. října právě na palubovce Ostravy. Přijedete tam v roli úřadujícího českého mistra. Bude to pro vás výjimečný zápas?

Vzhledem k tomu, že působím v Liberci už čtvrtou sezónu v řadě, nebral bych to nějak prestižně. Už jsem tam hrál s Duklou mnohokrát.

Jaká je vaše role libereckého kapitána?

Především nám jde společně o zásadní věc, aby tým tahal za jeden provaz. Zatím se to daří naplňovat. Pokud se vyskytnou eventuální problémy a kluci něco potřebují, přijdou za mnou a snažíme se to vyřešit společně s trenérem a vedením klubu.

Nenastane v týmu uspokojení po loňském extraligovém úspěchu?

Obhajoba je vždycky těžší. A věřím, že nás to bude naopak motivovat k tomu, abychom znovu ukázali, že jsme byli oprávněně nejlepší. Podařilo se udržet kádr pohromadě a z toho chceme vycházet.

Máte ideální scénář, jak by se měla sezóna vyvíjet?

Hodláme uspět doma a na zápasy ven budeme jezdit s tím, že tam chceme taky vyhrát. Volejbal je ale i o štěstí a dlouhodobé formě. Věřím, že se nám budou vyhýbat zranění. V sezóně rozhoduje spousta elementů a uděláme maximum pro obhajobu titulu.

A co očekáváte od liberecké účasti v Lize mistrů?

Tím, že patříme do české špičky, hrajeme evropské poháry každý rok. Liga mistrů je ale o úroveň výš, než co jsme poznali v minulých sezónách na mezinárodní scéně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články