Hlavní obsah

Volejbalistky Ostravy zaskočily na úvod ligy mistrovský Prostějov

Volejbalová extraliga žen začala velkým překvapením, jindy suverénní tým českých soutěží Prostějov prohrál v Ostravě 2:3. Domácí celek, burcovaný koučem Zdeňkem Pommerem mladším, se královen posledních sedmi ročníků nezalekl a po dvou hodinách se radoval ze skvělého vstupu do sezóny.

Článek

Prostějov už v pozvánce na 1. kolo avizoval, že nastoupí na hřišti nebezpečné Ostravy. To ale asi netušil, že odjede jen s jedním bodem. Účastnice Ligy mistryň, které loni s českým soupeřem za celou sezónu neklopýtly, utrpěly první porážku v lize od února 2014. Do dneška byl jejich posledním přemožitelem Olymp Praha.

Ostrava skončila letos na jaře v extralize čtvrtá a Prostějov ve čtvrtek zaskočila s pomocí dvou nových smečařek: reprezentantky Marie Toufarové, která přišla z KP Brno, a Petry Kojdové (z Olomouce). Kojdová nasbírala 25 bodů, Toufarová 16. "Tahle výhra nás může jen semknout a povzbudit do dalších zápasů," řekla Toufarová.

Kouč Pommer si pochvaloval, že hráčky zůstaly po celou dobu koncentrované. "Ale měli jsme štěstí, že jsme narazili na Prostějov v této části sezóny, kdy ještě nejsou všechny jeho hráčky dostatečně aklimatizované," připomněl řadu cizinek a reprezentantek v soupeřově kádru. "Ukazuje se, že naše sázka na týmový výkon se vyplácí, odedřely to všechny hráčky," dodal.

Trenér obhájkyň titulu Miroslav Čada vyzdvihl servis, který ostravským hráčkám vycházel. "Velkým tlakem nás dostaly do defenzivy a zaslouženě vyhrály. Dnešní utkání ukázalo, že zdaleka nejsme ve formě, v jaké chceme. Příchozí hráčky na sobě musí ještě hodně pracovat, aby se dostaly do formy," řekl.

Olymp si poradil s Přerovem

V úvodním kole naopak nezaváhal obhájce stříbra Olymp a doma zdolal po nervózním začátku Přerov 3:0. "Jsem moc ráda, že jsme vyhrály všechny těžké koncovky a díky nim i celý zápas. Do dalších zápasů se však musíme všichni zlepšit," řekla kapitánka Pražanek Eva Hodanová.

Tři body má také Frýdek-Místek po výhře v Brně nad týmem SG a Olomouc, jež zvítězila v Králově Poli také 3:1.

Uniqa extraliga volejbalistek - 1. kolo:
KP Brno - Olomouc 1:3 (22, -21, -22, -23)
Nejvíce bodů: Měrková 29, Keddyová 15, Suchá 10 - Dědíková 16, Košická a Kubová po 15.
Ostrava - Prostějov 3:2 (22, -13, -23, 21, 11)
Nejvíce bodů: P. Kojdová 25, Toufarová 16, Nachmilnerová 15 - Markevičová 19, Simonová a Borovinšeková po 16.
Olymp Praha - Přerov 3:0 (24, 20, 26)
Nejvíce bodů: Hodanová 17, Vyklická a Kalhousová po 11 - Polášková 12, Kohoutová 11, Tomášeková a Gálíková po 10.
SG Brno - Frýdek-Místek 1:3 (-16, 20, -21, -20)

Reklama

Související témata: