Hlavní obsah

Argentina - Irsko 43:20Ragbisté Argentiny a Austrálie postoupili do semifinále MS

Aktualizováno

Ragbisté Argentiny porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa Irsko 43:20 a stejně jako v roce 2007 postoupili mezi čtveřici nejlepších. Dominanci týmů z jižní polokoule na šampionátu pak podtrhli Australané, kteří v nejdramatičtějším čtvrtfinále zdolali poslední evropské zástupce Skoty 35:34.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Zklamaní ragbisté Irska po porážce s Argentinou na MS.

Článek
Fotogalerie

V semifinále čeká Australany a Argentince příští sobotu vzájemný zápas, doplnili už jistou dvojici Nový Zéland, JAR. Evropa tak nemá poprvé v historii šampionátu, který se pořádá jednou za čtyři roky od roku 1987, v bojích o medaile svého zástupce.

Dramatický a vyrovnaný duel Skotů s favorizovanými Australany v chrámu ragby na londýnském stadionu Twickenham přinesl infarktový závěr. Mark Bennett položil sedm minut před koncem pětku a dostal Skotsko do vedení 34:32 a zdálo se, že "domácí" budou nečekaně slavit. Dvě minuty před koncem ale Bernard Foley proměnil nařízený trestný kop a obhájci bronzových medailí získali nejtěsnější vedení, které už uhájili.

Argentina, která si v závěrečném zápase ve skupině mohla dovolit nechat odpočívat opory, měla duel s Iry od počátku pod kontrolou a po 13 minutách vedla 17:0. Irsko, jehož tým byl naopak zdecimován zraněními i tresty, sice dokázalo stáhnout manko na tři body, na víc se ale na zaplněném stadionu Millennium nezmohlo. I šestý start ve čtvrtfinále na mistrovství světa tak pro Iry skončil porážkou.

Čtvrtfinále mistrovství světa v ragby:
Argentina - Irsko 43:20 (20:10),
Austrálie - Skotsko 35:34 (15:16)

Reklama

Související témata: