Hlavní obsah

Baseballisté New York Mets si po 15 letech zahrají Světovou sérii

Chicago

Baseballisté New York Mets si po patnácti letech zahrají Světovou sérii o titul v MLB. Ve finále Národní ligy smetli Chicago Cubs 4:0 na zápasy, ve středu korunovali postup jasným vítězstvím 8:3 na hřišti soupeře.

Foto: Dennis Wierzbicki, Reuters

Baseballisté New York Mets se radují z postupu nad Chicagem.

Článek

Mets vedli ve čtvrtém duelu už po dvou směnách 6:0 a směřovali za první účastí ve Světové sérii od roku 2000. Skóre v osmé směně pečetil dvoubodovým homerunem Daniel Murphy, jenž jako první v historii MLB odpálil mimo hřiště v šesti utkáních play off v řadě.

Po hladké porážce tak musejí Cubs minimálně na rok zapomenout na postup do Světové série, v níž hráli naposledy před sedmdesáti lety. Na titul čekají dokonce už 107 let, nejdéle ze všech severoamerických sportovních klubů v elitních soutěžích.

Mets při své poslední účasti ve finálové sérii MLB podlehli městským rivalům Yankees. Od příštího úterý se pokusí navázat na své dosud jediné vítězství z roku 1986 proti lepšímu z finále Americké ligy, kde hrají Kansas City a Toronto. Po pěti zápasech vedou Royals nad kanadskými Blue Jays 3:2.

Reklama

Související témata: