Hlavní obsah

Věřím, že se budeme dál zlepšovat, říká pardubická posila Radek Nečas

Pardubice

Hektický podzim prožívá basketbalista Radek Nečas. Před sezónou přestoupil z Prostějova do Pardubic. A současně ve druhé polovině září působil jako technický vedoucí české reprezentace na mistrovství Evropy, takže jako hráč naskočil až do závěru přípravy pardubického celku. Nyní se už plně soustřeďuje na boje pod ligovými koši.

Foto: Josef Pešout, Právo

Radek Nečas

Článek

Jak bylo těžké přeorientovat se z funkcionářského postu u národního týmu do hráčské pozice v Pardubicích?

Přiznám se, že na evropském šampionátu mě svrběly ruce i nohy a těšil jsem se, až se zapojím do herní činnosti v klubu. Na druhou stranu jsem byl rád, že jsme na mistrovství Evropy zůstali tak dlouho a vybojovali jsme, tedy přesněji kluci na palubovce, sedmé místo. Není čeho litovat. Naopak si účinkování na Evropě vážím. A pokud jde o etablování se na post hráče, bylo to snad bez problémů. Je to pohodovější, než být jenom bafuňářem.

Jste spokojen s pardubickým vystoupením v Kooperativa NBL?

Zatím z týmového hlediska nepředvádíme ideálně to, co jsme chtěli hrát v přípravě. Naštěstí jsme po úvodní prohře zaznamenali čtyři výhry, takže z tohoto pohledu jde o pozitivní bilanci. Ale z osobního pohledu to ještě není optimální. Trošku se hledám. Věřím, že s přibývajícími zápasy a tréninky s týmem se budu zlepšovat a družstvu pomohu daleko více nejen v obraně, ale i na útočné polovině.

Ve svém výčtu klubových úspěchů máte osm titulů s Nymburkem i medaile s Prostějovem. Jaké jsou cíle Pardubic?

Na papíře nás mnozí pasují na finále, které jsem zažil i v Prostějově. Každopádně ambice jsou jasné. Chceme do finále ligy a vyhrát Český pohár. Nic jiného si jako úkol stanovit nemůžeme. Pokud nám vydrží zdraví, měli bychom patřit do špičky. V opačném případě by naše umístění níž bylo bráno jako neúspěch.

Znamená to, že hodláte z loňské finálové účasti a stříbrného postu sesadit Děčín?

Uvědomujeme si, že Děčín bude chtít uhájit svou příčku. Myslím si však, že máme mančaft na to, abychom je porazili a i víckrát poráželi. Když zjednodušíme herní projev, tak se nenadřeme na každý koš a měli bychom jít výkonnostně nahoru.

Reklama

Související témata: