Hlavní obsah

Házenkářům budou na startu kvalifikace MS chybět Horák a Motl

Praha

Čeští házenkáři se budou muset v úvodním utkání kvalifikace mistrovství světa proti Belgii obejít bez zraněných Pavla Horáka s Jiřím Motlem. Místo nich trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš doplnili nominaci o čtyři hráče z extraligy - Vojtěcha Petrovského Frýdku-Místku a trojici z Dukly Praha Milana Kotrče, Ondřeje Šimůnka a Davida Šůstka.

Foto: Pavel Lebeda/chf.cz

Bráněný Pavel Horák v duelu s Alžírskem.

Článek

Horák si ve víkendovém utkání německého Erlangenu poranil zkřížené vazy v koleni, opora Lovosic Motl má zase po nedělním zápase problémy s kotníkem. "Oba čekají na podrobnější vyšetření, ale vzhledem k povaze jejich zranění je trenéři museli pro duel s Belgií v Praze nahradit," uvedl v tiskové zprávě manažer národního týmu Karel Nocar.

Šůstek je úplným reprezentačním nováčkem, Šimůnek a Kotrč odehráli poslední dva zápasy v červnu proti Francii a v Makedonii. Petrovský se vrací do národního celku po delší odmlce.

Češi načnou první fázi kvalifikace soubojem s Belgií 4. listopadu v Praze, odveta je na programu 7. listopadu v Kortrijku. Zbylým soupeřem ve skupině je Turecko, s nímž se reprezentanti utkají v lednu. Pouze vítěz postoupí do červnové baráže.

Reklama

Související témata: