Hlavní obsah

Kansas City - NY Mets 5:4Stav série 1:0Světová série začala dramatickou výhrou baseballistů Kansas City

Baseballisté Kansas City Royals vyhráli dramatický první zápas finále play off MLB. V duelu s New York Mets vyrovnali v poslední deváté směně a vynutili si pokračování zápasu, v němž nakonec rozhodli o své výhře 5:4 ve čtrnácté směně.

Foto: Jeff Curry, Reuters

Levý polař Kansasu Alex Gordon skóruje.

Článek

V nejdelším úvodním zápasu Světové série co do počtu odehraných směn se potvrdila vyrovnanost soupeřů. Oba celky měly jedenáct odpalů a po jedné chybě, přičemž ta prvního metaře Erica Hosmera málem znamenala prohru Royals. Mets se po ní dostali do vedení 4:3 a dva auty je pak v 9. směně dělily od výhry.

Prodloužení domácím zachránil homerunem Alex Gordon po nadhozu Jeuryse Familii. Hosmer dostal šanci na reparát a fanoušky si udobřil. V páté nastavené směně sice jeho odpal polaři Mets chytili ze vzduchu, ale odpálil dostatečně daleko na to, aby jeho spoluhráč Alcides Escobar doběhl z třetí mety pro vítězný bod.

Vnitřní polař Escobar odehrál výborný zápas. V první směně švihl hned do prvního nadhozu, který na něj letěl a odpálil homerun, kterým srovnal na 1:1.

Šest směn za vítěze odházel Edinson Volquez, kterému pár hodin před zápasem zemřel otec na infarkt. Dvaatřicetiletý Dominikánec se smutnou zprávu dozvěděl zřejmě až poté, co opustil nadhazovačský kopec.

"Bylo to smutné a složité. Hodinu před zápasem se dozvíte, že vašemu prvnímu nadhazovači zemřel otec. Ale chtěli jsme ctít přání rodiny, abychom to Eddiemu neříkali a nechali ho odházet první zápas Světové série," řekl kouč Royals Ned Yost.

Zápas na Kauffman Stadium trval pět hodin a devět minut a sledovalo ho čtyřicet tisíc fanoušků. Druhé utkání se hraje ve středu znovu v Kansas City, pak se série na čtyři vítězné zápasy přesune na Citi Field do New Yorku.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 1. zápas:
Kansas City Royals - New York Mets 5:4 (po 14. směně), stav série 1:0.

Reklama

Související témata: