Hlavní obsah

Welsch v NBA znovu hrál a pomohl Milwaukee k vítězství

NEW YORK

Český basketbalista Jiří Welsch se v pondělním utkání NBA radoval se spoluhráči z Milwaukee z vítězství v New Yorku 112:92. Welsch, který v předchozích třech zápasech odehrál jen dvě minuty a v posledních dvou nenastoupil vůbec, byl třetím nejvytíženějším hráčem hostů; na palubovce strávil 27 minut a během nich vstřelil pět bodů. Nejlepším střelcem Milwaukee byl Michael Redd s 31 body.

Článek

Bucks se prosadili, i když hráli bez zraněného rozehrávače Bobbyho Simmonse a ve špatné formě zastihl zápas jedničku draftu Andrewa Boguta. Činili se ale náhradníci Dan Gadzurič, nesmírně zkušený Toni Kukoč a také Welsch, který přidal čtyři doskoky, dvě asistence a v obraně tři vypíchnuté míče. Při jednom z dalších pokusů o zastavení hostujícího útoku se ale také nepříjemně srazil s jiným kolegou z lavičky Charliem Bellem, který pak za pomoci lékařů musel do šatny s poraněným kolenem.

"Náhradníci jsou naše zadní vrátka. Základní pětka nemůže vydržet celou sezonu a my máme solidní lavičku, což je klíč k úspěchu," řekl Redd.

Teprve třetí porážku v sezoně utrpěl Detroit. Na palubovce Utahu sehrál ligový lídr mizerný druhý poločas a prohrál 78:92. Pistons po změně stran dali jen 27 bodů a byli proto bez šance na prodloužení vítězné série, která se zastavila po šesti zápasech. Konto hostů nejvíc zatížil jejich bývalý hráč Mehmet Okur, autor 24 bodů a 12 doskoků.

Hvězdou pondělního programu byl Kobe Bryant z losangeleského týmu Lakers, který při výhře v Dallasu 109:106 vstřelil 43 bodů. Domácím nebylo nic platné, že měli v týmu tři "dvacetibodové" hráče, Bryant byl k nezastavení a trefoval se i v těžkých pozicích. "Je těžké nepokoušet se neustále o střelu, když dáváte koše odkudkoliv," řekl uznale Bryantův spoluhráč Lamar Odom.

Lepší průměr než Bryant má v lize pouze Allen Iverson, ten ale neměl úplně svůj střelecký den a dal "jen" 19 bodů. Philadelphia přesto vyhrála v prodloužení nad Minnesotou 90:89 a největší podíl na tom měl Chris Webber s 27 body a 21 doskoky.

Výsledky:
Philadelphia - Minnesota 90:89 po prodl., New York - Milwaukee 92:112, Dallas - Los Angeles Lakers 106:109, Utah - Detroit 92:78, Phoenix - New Orleans/Oklahoma City 87:91.

Reklama