Hlavní obsah

New Orleans - Golden State 120:134Curry dal 53 bodů, Golden State jsou v NBA dál bez porážky

New York

Nejužitečnější hráč uplynulé sezóny NBA Stephen Curry předvádí i v úvodu nového ročníku vynikající výkony. Hvězda Golden State nastřílela v sobotním zápase v New Orleans 53 bodů a rozhodující měrou přispěla k vítězství 134:120.

Článek

Curry potrápil Pelicans v této sezóně podruhé, před necelým týdnem v úvodním duelu sezóny zaznamenal v jedné čtvrtině čtyřiadvacet bodů a celkem jich nastřílel 40. Tentokrát zlomil vyrovnaný zápas ve třetí čtvrtině 28 body, čímž v této dvanáctiminutovce sám přestřílel celý tým Pelicans, který dal 26 bodů. Většinu poslední čtvrtiny pak mohl prosedět na lavičce a jeho osobní rekord 54 bodů zůstal nepokořen.

"Všichni se bavíme. Sám na sebe jsem zpětně naštvaný za některé hloupé střely, ale když ono to tam tak padá," usmíval se po zápase Curry. "Vždycky jsem byl sebevědomý a teď v úvodu sezóny se cítím výborně a je to na hřišti vidět," dodal.

Draymond Green zaznamenal 21 bodů a Klay Thompson přidal 19 za Warriors, kteří jsou i po třetím zápase bez porážky. Zraněními sužovaný tým Pelicans táhl již tradičně Anthony Davis 26 body a 15 doskoky, ale New Orleans jsou pod novým koučem Alvinem Gentrym stále bez výhry.

Výborný start do sezóny potvrdil i Blake Griffin z Los Angeles Clippers, který si připsal 37 bodů, devět doskoků a šest asistencí a pomohl k výhře 114:109 nad Sacramentem. DeAndre Jordan doskočil 18 míčů a už je jen 31 doskoků od klubového rekordu Clippers, který drží Elton Brand. Clippers poprvé od roku 2007 zvítězili v prvních třech zápasech sezóny.

Rajon Rondo vedl Kings s 21 body a Rudy Gay jich přidal 20, ale Sacramentu chyběl v závěru na hřišti DaMarcus Cousins. Ten kvůli bolavé patě odehrál jen patnáct minut. Kings šli šest minut před koncem po devíti bodech v řadě do vedení, ale v tu chvíli se probudil Griffin a zlomil zápas ve prospěch Clippers.

"Je důležité začít dobře sezónu cennými výhrami nad silnými soupeři. Loni v playoff nám chyběla výhra na druhé místo, abychom byli lépe nasazení, letos pro to chceme udělat všechno," řekl Griffin.

Sedmatřicet bodů zaznamenal také Carmelo Anthony z New Yorku a pomohl svým Knicks k výhře 117:110 nad Washingtonem. "Konečně jsem se cítil dobře. Nehrál jsem od února, tak se do toho teprve dostávám, " řekl Anthony, kterému první dva zápasy sezóny střelecky vůbec nevyšly. Tentokrát se dostal brzy do rytmu, když po prvních dvou nepřesných střelách proměnil dalších osm pokusů včetně čtyř trojek.

Výsledky NBA:
Indiana - Utah 76:97
Washington - New York 110:117
LA Clippers - Sacramento 114:109
Memphis - Brooklyn 101:91
Portland - Phoenix 90:101
New Orleans - Golden State 120:134

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články