Hlavní obsah

Dojemná tečka. Ragbyový šampión věnoval medaili školákovi

Drsné boje jsou minulostí. Tečku takřka dojemnou za nimi udělal Novozélanďan Sonny Bill Williams, který se spoluhráči v sobotu večer jásal na londýnském stadiónu Twickenham po výhře nad Australany ve finále MS v ragby.

Novozélandský ragbista dal medaili chlapci

 
Článek
Fotogalerie

Jeden z mladých fanoušků All Blacks pronikl k hrací ploše. Proti klukovi zasáhl člen ochranky, který ho ragbyově složil na zem, možná by za troufalost schytal i nějakou tu ránu, ale Williams se fanouška rázně zastal. Odvedl ho k tribuně a navíc ho obdaroval mimořádně cenným suvenýrem. Věnoval mu svoji medaili.

"Chtěl mě obejmout, ale ochranka ho regulérně složila. Bylo mu sotva osm a ten druhý byl kus chlapa, takže to vypadalo, že by mu mohl zlomit žebra nebo něco," líčil neobvyklé setkání s malým fanouškem Williams, který získal s reprezentací zlato i před čtyřmi roky na domácí půdě.

Nadšeného příznivce Charlieho Linese, kterému je ve skutečnosti 14 let, pak potěšil ještě víc, když mu kolem krku pověsil svou medaili. "Říkal jsem si, že to pro něj aspoň bude večer, na který nezapomene. Mně by akorát visela doma nebo tak něco. On ji bude nosit na krku a bude moct vyprávět tuhle historku pár roků. Třeba z něj jednou bude All Black," uvedl Williams.

Mládenec byl šokován. Hráči ale medaile nakonec ve sbírce chybět nebude, protože při galavečeru na závěr mistrovství světa dostal náhradní. "Tahle je poslední, tak ji neztraťte," vyslechl si od moderátora.

Reklama

Související témata: