Hlavní obsah

Štochl: Fotbalisté jsou s výhrou 1:0 po bídné hře taky spokojení

Brankář Petr Štochl připustil, že úvodní zápas první fáze kvalifikace mistrovství světa proti Belgii byl pro české házenkáře mnohem těžší, než sami čekali. Reprezentanti rychle vedli o šest gólů, ale nakonec museli o výhru 34:32 nečekaně bojovat až do konce. Devětatřicetiletý gólman ale o vítězství strach neměl.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Belgiščtí házenkáři (zleva) Jef Lettens, Damian Kedziora a Thomas Bolaers brání útok Vojtěcha Petrovského v kvalifikačním utkání.

Článek

"Strachovat bych to úplně nenazval. Samozřejmě nebylo nikde napsané, že vyhrajeme, víceméně celý zápas jsme sice vedli o dvě tři čtyři branky, ale nikdy jsme si nebyli úplně jistí. Bylo to vyrovnané," řekl novinářům Štochl, který naskočil do druhé půle, v níž mezi tyčemi nahradil Martina Galiu.

Ten za první poločas vinou špatné obrany inkasoval 18 gólů. "Přitom jsme začali velmi dobře a možná i pod dojmem toho jsme se trošičku uklidnili, že to bude relativně v pohodě, a ono ne. Belgičané hráli velmi dobře, věděli, co umí, na co mají, a udržovali to celý zápas. Bylo to mnohem těžší, než jsme čekali," připustil Štochl.

Musí si to sedat

"Bylo to samozřejmě těžké, v defenzivě se objevovali úplně noví hráči, co za nás nikdy nehráli. Musí si to sedat a bude to chviličku trvat, ale každá výhra je dobrá. Když fotbalisti vyhrají 1:0 po bídném výkonu, jsou taky víceméně všichni spokojení. Máme dva body, ověřili jsme si, že soupeři v kvalifikaci nebudou snadní. Je potřeba vidět chyby, ale taky koukat dopředu a brát body," doplnil brankář Füchse Berlín.

Překvapilo ho, že poločas skončil divokým skóre 22:18. "Já jsem si říkal, že je to skoro na závěr utkání, 32 branek od nich jsem fakt nečekal. Zápas byl takový, bylo tam poměrně dost chyb, navíc jsme ve druhé půli trefili hodně tyček. Bohužel jsem velmi pozitivně překvapen výkonem soupeře," připustil Štochl.

Věří, že v sobotní odvetě v Belgii předvedou Češi lepší výkon a znovu zvítězí. "Budeme se na ně moci o něco líp připravit. Máme s nimi zkušenost. Bude to těžší o to, že je to venku, ale možná o něco lepší, že víme, jak jsou dobří. Mají systém a je třeba brát je opravdu vážně. Když se nám podaří trochu zkorigovat naše chyby, myslím, že bychom měli vyhrát i v Belgii," dodal.

Reklama

Související témata: