Hlavní obsah

Zlín - Craiova 0:3Volejbalisté Zlína vstoupili do Poháru CEV prohrou s Craiovou

Zlín

Volejbalisté Fatry Zlín prohráli v úvodním utkání prvního kola Poháru CEV na domácím hřišti s rumunskou Craiovou hladce 0:3. Utkání trvalo pouhých 74 minut. Do odvety pojedou za dva týdny jen s minimální nadějí na postup. Oproti soupeři zaostával sedmý tým české extraligy zejména na síti, kde rumunský tým vynikal přesnějšími bloky a důraznějším útokem.

Článek

Zlín po většinu zápasu jen dotahoval ztrátu. V úvodním dějství po nevydařené střední pasáži se Zlínu podařilo stáhnout náskok soupeře na rozdíl jediného bodu (19:20). Posledních pět míčů ale uhrál rumunský tým. Obdobný průběh s nevydařenou koncovkou měla i třetí sada. Zlín měl hlavní opory v Kolářovi s Vašíčkem.

"V rozhodujících fázích jsme bohužel dopláceli na nevynucené chyby. Nedokázali jsme soupeře zatlačit útokem, citelně nám chyběl zraněný smečař Hupka," řekl ČTK trenér Zlína Roman Macek.

Úvodní utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistů:
Fatra Zlín - SCMU Craiova 0:3 (-19, -18, -22)
Rozhodčí: Bardič (Srb.), Gjoka (Alb.). Čas: 74 min.
Sestava a body Zlína: Barák 3, Uchytil 5, Přikryl 2, Kolář 13, Vašíček 9, Navláčil 7, libero Obdržálek - Motyčka 1, Adamec, Mlčúch 2. Trenér: Macek.

Reklama